TBMM'ye Geliyor: Çalışanına 1000 Lira Doğalgaz Desteği Verenler Vergiden Düşecek

AK Parti, şirketlere çalışanlarına doğalgaz desteği vermeleri durumunda vergi ve sigorta primi muafiyetini sağlayan yasa teklifini 1 Ekim tarihinden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirecek. TBMM 1 Ekim Cumartesi günü yeni yasama yılına başlayacak. Adalet ve Kalkınma Partisi, ekonomik düzenlemeleri kapsayan yasa teklifini 1 Ekim tarihinden itibaren TBMM'ye getirecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti grup başkan vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katılım

TBMM'ye Geliyor: Çalışanına 1000 Lira Doğalgaz Desteği Verenler Vergiden Düşecek

İcra ve Vergi Kanunlarında Değişiklik

60 ile 80 madde arasında olması öngörülen torba yasa teklifinde, icra ve vergi kanunlarında bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları da kapsayan 10 milyon icra dosyası, otomatik bir şekilde tasfiye edilecek.


Çalışanına Doğalgaz Desteği Ver, Vergiden Düş!

Düzenleme kapsamında şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğalgaz desteği vermesi hedefleniyor. Şirketlere, çalışanlarına doğalgaz desteği vermeleri durumunda vergi ile sigorta primi muafiyetlerinin sağlanması da gündemde. Bu düzenlemenin ise torba teklife dahil edilmesi planlanıyor.