TBMM Tatile Girecek mi? İşte Taşeron - EYT - Mahkumlara Af - Nafaka ve 3600 Ek Göstergede Son Durum

TBMM Genel Kurulu tatil edilecek mi? Corona virüsü nedeniyle milletvekillerine meclis tatil edilecek mi? Taşeron, af, EYT, ek gösterge ve nafaka düzenlemesinde son durum nedir? İşte detaylar.

TBMM Tatile Girecek mi? İşte Taşeron - EYT - Mahkumlara Af - Nafaka ve 3600 Ek Göstergede Son Durum

TBMM kapatılacak mı?

Corona virüsünün yayılmasının ve Türkiye 'de 18 kişide görülmesinin ardındna vatandaşlar , Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nin kapatılıp kapatılmayacağını araştırmaya başladı. Peki TBMM kapatılacak mı? Meclis korona virüsü nedeniyle kapanacak mı? Af, EYT emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron, ek gösterge, nafaka ve diğer meseleler ne olacak? Meclis gündemine gelecek mi?

İNFAZ DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Mahkum ile mahkum yakınları, artan koronavirüs olayları sonrası infaz düzenlemesinin biran önce çıkmasını cezaevinde kalan mahkum sayısının azaltılarak virüs bulaşmasının önüne geçilmesini istiyor. 

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Numan Kurtulmuş, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

TAŞERON SORUNU

Kadro alamayan taşeron işçiler iel kadroya geçen işçiler, maaş , kadro ve özlük hakları için düzenleme bekliyor.

EYT

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca kişi ise TBMM 'den bu konuda düzenleme bekliyor. Ancak konu sadece muhalefet partilerinin gündemine geliyor.

EK GÖSTERGE

20 ay öncesinin seçim vaadi olan ek göstergenin 2019 yılının sonunda çıkacağı bildirilmişti. Ancak çalışmalar uzun sürdü ve düzenleme hala meclis gündemine gelmedi.

NAFAKA DÜZENLEMESİ

İnfaz düzenlemesi ile birlikte meclise gelecek ikinci yargı paketinde çözülmesi beklenen nafaka düzenlemesi için de son süreçlere girildi.

MECLİS KAPANACAK MI?

Crona virüs salgını nedeniyle TBMM geçtiğimiz gün ziyaretçilere kapısını kapatmıştı. Ziyaretçi yasağının başlaması ve virüsün bulaştığı kişi sayısının artması nedeniyle TBMM 'nin tatil edilip edilmeyeceği gündemde. Bu konuda henüz resmi açıklama gelmedi. 17 Şubat 2020 Salı günü Meclis genel Kurulu toplanacak. Bu konuda kararın verilmesi bekleniyor.

ANKET BAŞLADI

Peki sizce Meclis tatil edilmeli mi? Anket için  TIKLA KATIL

AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN...

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN