TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ekonomiye İlişkin torba kanunu teklifinin 25 Maddesi Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda masaya yatırılan gelir vergisi kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına yönelik kanun teklifinin 25 maddesi kabul edildi. Teklifin görüşmelerine 12 Ekim Pazartesi günü devam edilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ekonomiye İlişkin torba kanunu teklifinin 25 Maddesi Kabul Edildi

TBKomisyonda söz konusu teklifin geneli üzerindeki fikir alışverişlerinin tamamlanmasının sonrasında 25 madde ele alındı. Kabul edilen bu maddelere baktığımızda yenilenebilir enerji ile vergi muafiyeti 25 kilowatttan 50 kilowatt'a çıkarılıyor.


Elektrik piyasası kanunu hüküm bir gereğince lisanssız bir şekilde yürütülebilecek çalışmalar kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amacı doğrultusunda sahibi oldukları ya da kiraladıkları konutların çatı ya da cephelerinde kurdukları kurulu gücü en çok 50 kilowatt'a kadar kat malikleri tarafından ana gayrimenkulün ortak elektrik enerjisi gereksiniminin yerine getirilmesi amacı doğrultusunda kurulan ve yalnız bir üretim tesisinin üretilen elektrik enerjisinin ihtiyaç fazlasını son kaynak tedarik şirketine satanlar gelir vergisinden muaf tutulacak.