TBMM'de Bayram İkramiyesine Zam, EYT ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılması, EYT ve 3600 ek gösterge meselelerinin çözülmesi için açıklamada bulundu.

TBMM'de Bayram İkramiyesine Zam, EYT ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Son dakika haberi: Emeklilerin bayram ikramiyeleri hakkında zam açıklaması.

Geçtiğimiz yıl müjdesi verilen bayram ikramiyeleri, 1000 Tl olarak belirlenmişti. Emeklilere verilen 1000 TL 'lik bayram ikramiyesinin bu yıl enflasyon oranında artıp artmayacağı ise merak konusu. Yasada bayram ikramiyesine zam, bakanlar kurulu ile Cumhurbaşkanlığı kararına bağlandı. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yaptığı son dakika açıklamasında emekli vatandaşların 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin yüzde 26 seviyesinde bir artışla 1260 TL yapılmasını talep etti.

KILIÇDAROĞLU 'NUN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Yalım,  TBMM 'de düzenlediği  basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Mart 2015'te tüm emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye sözü verdiğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI MAAŞINA YÜZDE 26 'LIK ZAM

Geçtiğimiz yıl emekli vatandaşlara bayramlardan önce ikramiye verilmeye başlandığını ve emeklilerin 1000' er lira ilk ikramiyelerini aldıklarını belirten Yalım, 2018 yılının sonunda Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 26 zam yapıldığını söyledi.

HER ŞEYE ZAM GELDİ

Geçtiğimiz yıldan bu yana birçok ürüne zam geldiğini ifade eden Yalım, şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Sizin maaşınıza yüzde 26 zam yapıldı. Önümüzde kısa süre sonra Ramazan Bayramı var. Emeklilerimizin 1000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini yüzde 26 artışla 1260 TL yapalım."

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ-KANUN TEKLİFİ HAZIRLANIYOR

Bununla ilgili soru önergesi verdiğini ve kanun teklifi hazırladığını vurgulayan Yalım, bu düzenlemenin istenirse bir gecede yapılabileceğini kaydetti.

EK GÖSTERFE VE EYT AÇIKLAMASI

Yalım, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin de yerine getirilmesini isteyerek, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini talep etti.

CHP GEREKLİ DESTEĞİ VERECEK

Yalım, CHP olarak bu düzenlemelere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN