TBMM'de Asgari Ücret için Flaş Teklif! 'Milletvekili Zamları Kadar Zam Yapılsın'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda 2020 yılı asgari ücret pazarlıklarını başladığını hatırlatarak asgari ücretin 2020 yılında en az 3 bin lira olması gerektiğini söyledi.

TBMM'de Asgari Ücret için Flaş Teklif! 'Milletvekili Zamları Kadar Zam Yapılsın'

TBMM'de Asgari Ücret için Flaş Teklif! 'Milletvekili Zamları Kadar Zam Yapılsın'

Elektrik , doğal gaz zamları ile birlikte milletvekili maaşlarına yapılan zamları da hatırlatarak vatandaşın asgari ücret konusundaki beklentilerini gündeme getiren Bursa Milletvekili, asgari ücrete resmi enflasyon oranında zam yapılması halinde asgari ücretin 2160 TL'de kalacağını hatırlattı. Konuşmasına başlarken, Dünya engelliler günü vesilesiyle engelli vatandaşları selamlayarak engelsiz bir dünya temennilerini sunan Aydın daha sonra şunları söyledi: 

alışanların yaşamını birinci derecede etkileyecek asgari ücret artışıyla ilgili komisyon toplantılara başladı ancak açlık sınırının 2.124 TL olduğu hâlihazırda asgari ücretin bu sınırın altında olduğu, pazara giden bir babanın parasızlıktan kendi yaşamına son verdiği ülkede Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplumda şaşkınlık yaratacak bir açıklama yaptı, "Asgari ücrette Avrupa'dan iyiyiz." dedi. Oysa Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında 21'inci sırada; arkasında Sırbistan, Arnavutluk ve Bulgaristan var.

Bakın, nasıl bir algı yaratılmaya çalışılıyor: Asgari ücrete resmî enflasyon kadar zam yaparlarsa, 2.160 TL olacak. Ben de diyorum ki: Saraya alınan eski milletvekillerinin maaşına yaptığınız kadar zam yapın, 3 bin TL olsun; elektriğe, doğal gaza yaptığınız kadar zam yapın, 4 bin TL olsun. Sayın Bakanın bu açıklamalara bir de bu açıdan bakmasını temenni ediyorum.