TBMM'de Açıklandı: Binlerce Kişiye Faizsiz Kredi Verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada binlerce kişiye faizsiz kredi verileceğini söyledi.

TBMM'de Açıklandı: Binlerce Kişiye Faizsiz Kredi Verilecek

Tarım Bakanlığı açıklaıd: Orman Köylülerine faizsiz kredi verilecek.

Bugün TBMM'de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyona gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının 2021 yılının bütçesinin tanıtımını yaptı. Bakan Pakdemirli açıklamasında faizsiz kredi hakkına değindi ve kimlere verileceği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında desteklere ve pandemi sürecinde yapılanlara değinen Bakan Pakdemirli, bu süreçte de çiftçinin vatandaşların yanında olduklarını söyleyerek, "Çiğ süt prim desteğini 15 kuruşa kadar artırdık. Ekmeğin hazır ambalajlı veya ambalaj içerisinde vatandaşa ulaştırılmasını zorunlu hâle getirdik. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2020 yılı Nisan ve Mayıs ayında dolacak kredilerin anapara ve faiz tutarlarını altı ay süreyle faizsiz olarak erteledik. Şeker fabrikalarındaki etil alkol satışını, kolonya ve dezenfektan üretimine aktardık." dedi.

FAİZSİZ KREDİ AÇIKLAMASI

Bakan Pakdemirli, Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile , orman köylülerine faizsiz kredi verilmesinin yolunun açıldığını söyleyerek, "Orman köylülerine faizsiz kredi ve hibe desteği sağlıyoruz. 8/8/2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle tüm ORKÖY kredilerini de faizsiz hâle getirdik. Son on sekiz yılda 235 bin aileye 3 milyar 220 milyon lira; 204 kooperatife 117 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 337 milyon lira ORKÖY kredi desteği sağladık. Verilen desteklerle 244 bin adam/ay istihdam sağlanmıştır. 2020 yılında 2.400 aileye 250 milyon lira ORKÖY kredi ve hibe desteği sağlayacağız." dedi.

BAŞVURU E DEVLET ÜZERİNDEN

Yapılan açıklamada Orman Köylülerine verilecek faizsiz kredi için başvuruların e devlet kapısı aracılığıyla alındığına yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA