Taşıt, Konut ve İhtiyaç Kredileri ve Kredi Kartlarında Son Durum

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın ekonomideki haftalık gelişmeler ve genel görünümüne yer verdiği raporda, bankacılık sektörü tüketici kredileri ve kredi kartlarının gelişimi verileri de yer aldı. İlgili verilere göre tüketici kredilerinde toplam bakiye 691.8 milyar liraya ulaşırken, bireysel kredi kartlarındaki toplam bakiye tutarı 154.7 milyar lira oldu.

Taşıt, Konut ve İhtiyaç Kredileri ve Kredi Kartlarında Son Durum

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, bankacılık sektörü tüketici kredileri türlerinin gelişimine bakıldığında artan faizlere rağmen konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine talepler devam etti. 2002 yılından bu yana en yüksek seviyelere ulaşan taşıt , konut ve ihtiyaç kredilerine ilgi devam ediyor. Raporda, bankacılık sektörü tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları takibe giren alacak oranları da bulunuyor.

Verilen tabloya göre, 2 Nisan itibariyle toplam kredilerde oran 3.8, tüketici kredilerinde ise yüzde 1.7, bireysel kredi kartlarında ise 3.2'si takibe girmiş durumda.  Borcunu ödememiş kişi sayısı Ocak ayı itibariyle tüketici kredilerinde 41 bin 838 olurken, bireysel kredi kartlarında 40 bin 663, tüketici veya bireysel kredi kartlarında ise 73 bin 380 oldu. Yasal takibe düşmüş ve halen yasal takipte olan borçlu sayısı ise Ocak ayı itibariyle tüketici kredilerinde 2.3 milyon kişi olurken, bireysel kredi kartlarında 2.4 milyon, tüketici kredisi veya bireysel ihtiyaç kredi kartlarında bu sayı 3.4 milyon kişi oldu.