Taşeronda Son Dakika Maaş Zammı, KYK Borçları, Ek Gösterge ve EYT Açıklaması Geldi: Bakanlıklara İletilecek

TBMM 'de dikkat çeken bir açıklama geldi. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ile Muğla Milletvekili Süleyman Girgin KYK borçları, taşeron maaş zammı, EYT ve ek gösterge sorunlarını komisyona iletti. Komisyondan bir açıklama geldi ve bakanlıklara iletileceğine yer verildi.

Taşeronda Son Dakika Maaş Zammı, KYK Borçları, Ek Gösterge ve EYT Açıklaması Geldi: Bakanlıklara İletilecek

KYK borçları, taşeron maaş zammı ve EYT ile ek gösterge açıklaması.

TBMM 'de önceki gün dikkat çeken konular görüşüldü. Korona sonrası yeniden başlatılan yasama yılında geçtiğimiz hafta toplanan ve görüşmelerine bu hafta da devam eden TBMM Genel Kurulu , bugün haftalık tatile girdi. Genel Kurul önümüzdeki salı günü toplanacak.

TEKLİF GELDİ

Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, devam eden görüşmeler sırasında söz aldı ve Genel Kurul'a hitap ederek esnaf, emekli, asgari ücretli, EYT'li, taşeron ve KYK borcu olan vatandaşların mağduriyetlerini dile getirdi. 

Ataş yaptığı açıklamada "Değerli milletvekilleri, milletimiz pandemiyle mücadele ederken, vatandaşımız geçim derdi ve işsizlikle boğuşurken, gençlerimiz gelecek kaygısı taşırken, ülkemizde tarım, hayvancılık, sanayi, hizmet sektörü gibi pek çok sektör can çekişirken iktidar suni gündem oluşturarak ülkenin gerçek sorunlarının üstünü kapatmaya çalışmaktadır. İktidarın gündeminde olmasa da bizim gündemimizde evine ekmek götüremeyen işsizlerimiz, hayvanı para etmeyen hayvancımız, üretim yapamaz hâle gelmiş çiftçilerimiz, doğal gaz ve elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşımız, siftah yapamadan akşam eden esnafımız, geçinemeyen emeklilerimiz, geçim sıkıntısı yüzünden intihar eden insanlarımız var. AKP’nin umurunda değil ama bizim gündemimizde sınav tarihleriyle oynanıp turizm için feda edilen öğrencilerimiz, üniversiteden mezun milyonlarca işsiz gencimiz, işsizlik yüzünden öğrenim kredisini ödeyemeyen, icra takibi başlatılan 280 bin üniversite mezunumuz, söz verildiği hâlde Tarım Bakanlığı tarafından ataması yapılmayan gençlerimiz, mali yapılandırma bekleyen 4 milyon vatandaşımız, TYP kapsamında çalışan güvenlik görevlilerimiz, taşerondan kurumlara geçirilerek, “Kadroya alındın.” denilerek yüzde 4 zamla asgari ücretin altında geçinmeye çalışan vatandaşlarımız var." dedi.

Ataş sözlerinin devamında ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini de dile getirerek "İYİ PARTİ olarak gündemimizde emeklilikte yaşa takılanlar var, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, polislerimize, uzman çavuşlarımıza ve din görevlilerimize söz verip tutmadığınız 3600 gösterge sözü var. Sizin korumaktan âciz kaldığınız, şiddete uğrayan kadınlar, istismara uğrayan çocuklar var. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bizim gündemimizde geçiş garantili otobanlara, köprülere, hasta garantili hastanelere ödediğimiz milyonlarca dolar var. Yandaş dernek ve vakıflara aktarılan paralar var. İktidarın vatandaşın parasıyla lüks ve israf harcamaları var. Yandaş şirketlerin silinen vergi borçları var. Bizim gündemimizde pandemi sürecinin kahramanı ve aynı zamanda mağduru olan sağlıkçılarımızın sorunları var. Vatan savunmasının belkemiği astsubaylarımızın, uzman çavuş ve erbaşlarımızın sorunları var. Ücretli ve PIKTES öğretmenlerinin sorunları, KHK’yle işten atılıp mahkeme kararıyla suçsuz olduğu anlaşılan, işine dönemediğinden mağdur olan binlerce vatandaşımız var. Bizim gündemimizde iktidarın sopası hâline gelen yargının bağımsızlığı, tutuklanan gazeteciler, milyonlarca Suriyelinin oluşturduğu sorunlar, iç ve dış güvenlik tehditleri, depremler için alınacak önlemler, içinde bulunduğumuz ekonomik krizi engelleyecek önlemler yer alıyor." dedi.

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise yaptığı konuşmada KYK borçları ile ilgili "KYK kredisi, işsizlik kaygısı, faturalar, masraflar… Öğrenciler ve yeni mezunlar Türkiye’de ekonomik zorluk yaşayan kesimlerin başında geliyor. Milyonlarca genç okuldan mezun olur olmaz hayatına borçlu olarak başlıyor, bu zorluklara bu yıl bir de pandemi eklendi. Bu süreçte iş bulmakta zorlanan mezunlar ise kara kara düşünüyor. İş bulanlar ve ödemelerini yapanlar da pandemi nedeniyle ödemeleri durdurmak zorunda kaldı. Her 3 üniversite mezunu gençten 1’inin işsiz olduğu ülkemizde öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen üniversite mezunu sayısı 5 milyona dayandı, 280 bin öğrenciye icra geldi. Mezunlar “İstiyorsanız diplomamı geri alın, zaten işsizim, yeter ki borcum silinsin.” noktasına geldi. Sosyal devletin gereği olarak öğrencisine destek olan devletin bu parayı borç olarak kabul edip geri istemesi izah edilemez. İktidara soruyorum: KYK borçlarını silecek misiniz?" dedi. 

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA: KOMİSYONLARA İLETİLDİ

Komisyon üyeleri,gelen taleplerin , soruların not alındığını , bunların komisyonlara ve bakanlıklara iletileceğine yer verildi.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN