Taşeronda Önemli Karar: İtiraz Etti O Parayı Aldı

Taşerondan kadroya geçen işçinin KDK 'ya yaptığı başvurusu kabul edildi ve emsal niteliğinde bir karara imza atıldı.

Taşeronda Önemli Karar: İtiraz Etti O Parayı Aldı

696 sayılı KHK ile kamuya geçişi 4 ay gecikmeli olarak yapılan işçi hakkında emsal karar.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre, kamuda taşeron olarak çalışırken, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çalıştığı kurumda dört ay gecikmeli olarak işçi kadrosuna alınan vatandaş, geliri olmadan geçirdiği süre için talep ettiği işsizlik ödeneğinin reddedilmesi sebebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yaptı.

Adalet Bakanlığına bağlı kamu şirketi bünyesinde taşeron olarak çalışmakta iken 4 ay gecikmeli olarak kadroya alınan vatandaş, başvurusunda, 375 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş isteğinde bulunduğunu ancak bu talebinin reddedildiğini belirterek, işçilerin 2 Nisan tarihinde kendisinin ise 30 Temmuz'da, eski hükümlü olarak idarede kadroya geçirildiğini kaydetti.

ÜCRET TALEBİ REDDEDİLDİ

2 Nisan ile 30 Temmuz tarihleri arasında herhangi bir geliri  olmadığını, işsizlik ödeneği talebinin reddedildiğini ifade eden vatandaş, söz konusu döneme ilişkin ödeneğin tarafına verilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK)'ye başvuruda bulundu.

KDK BAŞVURUYU DEĞERLENDİRDİ

Söz konusu başvuruyu inceleme altına alan Kamu Denetleme Kurumu, işçiyi haklı buldu ve Adalet Bakanlığı ile iletişime geçilmesinin ardından vatandaşın işsizlik ödeneği talebi yerine getirildi

Kamubulteni.com  | Ankara