Taşeronda O İşçilere Yüzde 32 Maaş Zammı Geldi

ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. AŞ. taşeronu, Darıca’nın Sırasöğütler Mahallesi’ndeki Mc Paketleme Taşımacılık Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti.’deki taşeron işçilere yüzde 32 maaş zammı yapıldı.

Taşeronda O İşçilere Yüzde 32 Maaş Zammı Geldi

Taşeronda o işçilere yüzde 32 zam.

DİSK Sendikasına bağlı Nakliyat-İş Sendikası üretimini Gebze’ de sürdüren ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. AŞ. bünyesinde çalışan taşeronu, Darıca’nın Sırasöğütler Mahallesi’ndeki Mc Paketleme Taşımacılık Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti.’de çalışan 35 üye adına üçüncü dönem toplu sözleşmesine imzalar atıldı.

Sözleşme gereği birinci yıl için ücret artışı ortalama yüzde 32 oranında belirlendi.  TİS masasındaki tüm üyelerin imzası ile alınan karar yürürlüğe girecek. 

Toplantıya  Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Av. Ayhan Erkan, Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, Mc Paketleme işyeri sendika temsilcisi Evren Bilgin, Mc Paketleme’den Nihat Murat Canan ve Av. Neslihan Emre İlhan katıldı.

Söz konusu toplu sözleşmeye göre sendikaya üye olan işçilerin işe giriş ücretleri olan asgari ücret miktarına ayda yüzde 8 oranında bir zam yapıldı.

Birinci yıl için öncelikli olarak sendika üyesi işçilerin mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacak. Üyelerin saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 kuruş kıdem zammı uygulanacak. Ve bunlara ilave olarak yüzde 18.71 oranında ücretlere zam yapılacak. Birinci yıl seyyanen zam, kıdem zammı ve ikramiyedeki artışla birlikte yıllık artış oranı ortalama yüzde 32 oldu. İKİNCİ YIL Sendika üyesi işçilerin 31 Mayıs 2020 tarihinde aldıkları mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacaktır. Üyelerin saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 kuruş kıdem zammı uygulanacak. Bulunan bu miktar üzerinden ise 01 Haziran 2019 – 01 Haziran 2020 tarihleri arasında TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyat endeksi oranına + 2 puan zam yapılarak ikinci yıl ücret zammı gerçekleşecektir.

Söz konusu sözleşmenin diğer taşeron şirketlere örnek olması gerekmektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA