Taşeronda Maaş Zammı ve KİT'lere Kadro İçin Türk İş'ten Son Dakika Açıklaması

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kadro alan taşeron işçiler ve alamayan işçilerle bir araya geldi. Taşeron maaş zammına değinen Atalay, KİT'lere kadro meselesine değindi.

Taşeronda Maaş Zammı ve KİT'lere Kadro İçin Türk İş'ten Son Dakika Açıklaması

Türk İş 'ten son dakika taşeron açıklaması.

Kadro alan taşeron işçilerin zam, diğer taşeron işçilerin de kadro sıkıntısı halen devam ederken , bu konuda hükümet ile görüşen, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY önceki gün taşeron işçilerle bir araya geldi.  Kadro alan ve alamayan taşeron işçilerle bir araya gelen Atalay, onların sorunlarını dinledi.

Görüşme sonrasında, Türk İş 'te hazır bulunan basın mensuplarına açıklama yapan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, gündemde işçilerin çok fazla sorunu olduğunu dile getirdi. İşçilerin sorunlarının başında maaş sıkıntısı olduğunu söyleyen Atalay, KİT 'lerde çalışan taşeron işçilere kadronun da kendi gündemlerinde olduğunu söyledi.

4+4 İLE DEVAM ETMEZ

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zamları olan 4+4 ile devam edilmeyeceğini söyleyen Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Bu böyle gitmeyecektir .Enflasyon zammı çıkacaktır. 4+4 ile böyle devam etmez. Sizlerin toplu iş sözleşmesine dahil edilmeniz sorunları çözer. Ay sonu toplu iş sözleşmesi için komisyonlar oluşturulacaktır. Kadro alamayan personel belediye çalışanları mağdurdur, mücadele devem edilecektir.TYP büyük sorun olacaktır. Bizim yerimiz hep işçinin yanı olmuştur."

AÇLIK SINIRI

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.941,16 TL,  

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6.322,99 TL,   

Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 2.393,25 TL olarak hesaplandı.  

Açlık sınırı bu iken işilere bu kadar düşük maaş ammı yapılması düşünülemez.

Kamubulteni.com  | Ankara