Taşeronda Kafa Karıştıran Son Dakika Açıklaması Geldi

Taşeronda kafa karıştıran bir son dakika açıklaması geldi. On binlerce işçi kadro beklerken KİT'lerde taşeron işçisi sayısı daha da arttırılıyor. İşte son bilgiler ve açıklama.

Taşeronda Kafa Karıştıran Son Dakika Açıklaması Geldi

Taşeronda kafa karıştıran gelişme.

696 sayılı KHK ile taşeron statüsü ortadan kaldırılmıştı. Ancak tüm taşeron işçiler kadroya alınmadı. Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışan işçilerin çoğu kadroya geçmedi. 

CHP Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir soru önergesi hazırladı ve TBMM Başkanlığı 'na sundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı 'nın yanıtlaması üzerine sunulan soru önergesine cevap geldi.

KAMUDA TAŞERON İŞÇİ KALMAYACAK

“Kamuda taşeron kalmayacak” müjdesi sonrası KHK ile işçiler kadroya geçirildi. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde KİT 'lerdeki birçok kuruluş kapsam dışı bırakıldı. KİT taşeron işçileri de kadro beklerken kafa karıştıran bir son dakika açıklaması geldi.

Kadın-erkek taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA KATIL

TAŞERON İŞÇİ SAYISI ARTIYOR

CHP 'li Fethi Gürer , soru önergesinde TCDD bünyesinde çalışan toplam taşeron işçi sayısını sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise soru önergesine verdiği cevapta , TCDD bünyesinde 3 bin 447 taşeron işçinin çalıştığını söyledi.

DAHA ÖNCE 2 BİN 800 'DÜ

TCDD bünyesindeki taşeron işçi sayısına dair 2018 yılında bir açıklama gelmişti. TCDD Genel Müdürü İsa Apayın yaptığı açıklamada 2 bin 800 taşeron işçinin TCDD bünyesinde çalıştığını söyledi. 

Buna göre bakacak olursak TCDD 'nin bir yıl içinde 647 taşeron işçi aldığı görülüyor.

KİT'LER KADRO BEKLİYOR AMA..

KİT taşeronları kadro beklerken taşeron işçi alımının her geçen gün arttırılması kafaları karıştırdı. İşçiler, "Hani kamuda taşeron işçi kalmayacaktı?" sorusunu soruyor.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN. >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN