Taşeronda İkramiye Sevinci: Ocak 2019'da İki İkramiye

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri, Ocak 2019 'da TİS 'e göre belirlenen tutar ile tediye ödemesi olmak üzere çift ikramiye ödemesi alacak.

Taşeronda İkramiye Sevinci: Ocak 2019'da İki İkramiye

Taşeronda ikramiye sevinci.

Geçtiğimiz gün 13 günlük ilave tediye ödemesi alan kamu işçileri, Ocak ayında iki ikramiye ödemesi daha alacak. Ocak 2019 döneminde Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre ikramiye alacak taşeron işçiler, bunun yanı sıra tediye ödemesi daha alacak.

2 Nisan itibariyle kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron olarak çalışmakta olan işçiler, Aralık ayında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kadrolu işçi statüsüne alındı. Kadrolu olan taşeron işçiler , kamu işçilerinin bazı haklarından faydalanırken bazı haklarından da faydalanamıyor.

Sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler 2019 yılı Ocak ayında Toplu Sözleşme İkramiye ödemesi alacak.

Yüksek Hakem Kurulu tarafından alınan karar sonrası yürürlüğe giren TİS hükümlerine göre, sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere Ocak ve Temmuz aylarında 5 'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor.

Ödenecek bu ikramiye, işçinin çalıştığı süreye göre belirlenmektedir. Eğer çalışma süresi 1 yıldan az olursa buna göre ikramiye ödemesi yapılacak.

Belediyelerde şirketlere geçişi yapılan işçilerin ikramiyesi ise Nisan ve Ekim aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor. Ancak belediye şirketleri bünyesinde çalışmakta olan işçiler tediye ödemesi alamıyorlar.

İLK İLAVE TEDİYE OCAK AYINDA

2019 yılı Ocak ayında toplu sözleşme ikramiyesi alacak taşerondan kadroya geçen işçiler, Ocak ayında 13 günlük ilave tediye ödemesi alacak. Ancak belediye şirketleri bünyesinde çalışan işçiler bu ilave tediyelerden faydalanamayacak.

6772 Sayılı Kanun gereğince yıllık 52 günlük ilave tediye (ikramiye) hakkı olan işçilerin ilk ödemeleri Ocak ayında yapılıyor

İlave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçiler faydalanamamaktadırlar. Fakat DİSK yasa değişikliğine gerek kalmadan idari bir düzenleme ile ilave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçilerinde faydalanabileceğini ifade etmektedir.

Aynı şartlarda ve aynı (696 sayılı KHK) yasa ile kadroya geçen işçiler arasında ayrım olarak görülen bu düzenlemenin düzeltilmeside gelen talepler arasında yer almaktadır.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara
 Kaynak: Sgkrehberi