Taşeronda Ek Ödeme ve TİS Sorunu

Son dakika haberi: Taşeronda TİS ve ek ödeme sorunu hakkında açıklamalar ve art arda çağrılar geldi. Döner sermayenin tavan fiyattan işçilere verilmeyecek olması ve işçilerin TİS sorunları Milletvekillerinin gündeminde.

Taşeronda Ek Ödeme ve TİS Sorunu

Taşeron ve kamu işçilerinde TİS ile ek ödeme problemi.

Sağlık işçilerinin toplu sözleşme problemleri ve ek ödeme sorunu devam ediyor. 2019 yılında sona eren TİS 'in hala yenilenmemesi nedeniyle sağlık işçilerinin yaşadığı mağduriyet ile işçilere ek ödeme yapılmayacak olması tepkilere neden oluyor.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamada iki farklı yazı olduğunu söyledi. Açıklamasında İsmail Koncuk, "Sağlık işçilerinin TİS problemini duymayan kalmadı. 01.01.2019’da biten sözleşme yenilenmedi. Çalışma Bakanlığı ne yapıyor? Bir yazıda, virüs sebebiyle TİS’in yapılamayacağı, diğer bir yazıda, tedbir alınarak yapılabileceği ifade ediliyor. Bu anlayış insanları birbirine düşürür." dedi.

İşte o iki farklı yazı:

İşçiler, TİS 'in biran önce imzalanmasını istiyor. 

EK ÖDEME SORUNU

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrası bir karar aldı ve 3 ay boyunca sağlık personellerine yapılan döner sermaye ödemelerinin tavan ücretten yapılacağını söyledi. Ancak bu ödemelerin işçiler için yapılmayacağı tepkilere neden oldu. 

CHP Grup Başkanvekili Altay , TBMM 'de yaptığı açıklamada , "Döner sermaye ödemelerinin tavandan yapılması, ödenmesi uygulaması doğru bir uygulamadır ama pratiğinde bir kurumda, bir hastanede çalışan sadece doktor ve hemşirelere bunu uygulayıp bu kurumda çalışan, yerleri paspaslayan temizlik işçimizden acil tıp teknisyenine, ambulans şoföründen banko memuruna, sekreterine, teknikerine, teknisyenine kadar coronayla mücadele sağlık merkezlerimizde bir takım hâlinde, bir bütünlük hâlinde verilmekte ve doktorumuz kadar, hemşiremiz kadar o hastanede  görev yapan diğer unsurlar da aynı risk ve tehditle karşı karışayken döner sermaye ödemelerinde tavandan ödeme uygulamasının doktor ve hemşireyle sınırlı tutulmasının kabul edilebilir yanı yoktur. Mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyorsa –ki gerekebilir- bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi geçen hafta salı günü yaptığı gibi, bir buçuk saat içinde Sayın Cumhurbaşkanının paketinin, teklifinin Mecliste kanunlaşmasını sağladığı gibi aynı özveriyi, aynı gayreti Türkiye Büyük Millet Meclisi de gösterecektir." demişti.

İşçiler de ek ödemeden faydalanmak istiyor. 

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN