Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi müjdesini geçtiğimiz haftalarda vermişti. Uzun zamandır konu, kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor. Son gelişmelerden haberdar olmak isteyen vatandaşlar ise 'Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?' Sorusunun cevabını araştırıyor.

Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?

Taşeron işçi kadro ne zaman geçeceğini öğrenmek amacıyla arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile alakalı daha önce yapmış olduğu açıklamalarda ‘taşeron işçi kadroya ne zaman geçecek?' Sorusunun cevabı ile alakalı açıklamalarda bulunmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Taşeron İşçiye Kadro Açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında merak edilenlere cevap verdi ve 90 bin taşeron işçi ile ilgili;

“Taşeron işçilerin kadrolu işçi olmaları açısından hükümetimiz çok önemli bir adım attı ve kadro verildi. Yaklaşık O zamanki sayı 90 bin küsür işçimiz ise bu haktan istifade edemedi. Kasım ayı içerisinde bu işçilerimiz açısından çalışmalarımızı sonlandıracağız nokta geçici işçi için ise çalışma farklı olacak. O işçilerimizin hukukunu düzenleyecek bir çalışmaya imza atmayı planlıyoruz ve onların bu statülerini değiştireceğiz.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda önümüzdeki kasım ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşeron işçiye kadro verilmesi ile ilgili hususun getirilmesi ve karara bağlanması bekleniyor.