Taşeron ve Asgari Ücret Zammı Hakkında Önemli Açıklama

Türk İş Sendikası ve DİSK'ten asgari ücret ve taşeron ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İki sendika tarafından yapılan önemli açıklama haberimizde.

Taşeron ve Asgari Ücret Zammı Hakkında Önemli Açıklama

DİSK ile Türk İş Sendikası 'ndan taşeron ve asgari ücret açıklaması.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ekonomik krize karşı işçilerin haklarını ortak taleplerle savunabilmek için Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ve Türk-İş Yönetim Kuruluna bir ziyarette bulundu. Enflasyonda son dönemlerde meydana gelen sürekli artış asgari ücretlileri vurdu. Bu nedenle iki sendikaü yıl sonunu beklemeden bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağını değerlendirdi.

Türk-İş ’i ziyaret eden DİSK heyeti, ekonomik krize karşı emeği savunmak için DİSK ’in sosyal politika önerilerini Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri ile paylaşarak, bundan sonraki süreci ortak talepler etrafında birlikte değerlendirmek ve yürütek için görüşme gerçekleştirdi. 

Söz konusu görüşmenin ardından iki sendikanın üyeleri basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, ülkenin krize doğru sürüklendiğini söyleyerek, “Çalışanlar açısından sorunlar yaşanmaya başlandı ve bu sorunların kaynağının ülkede uygulanan ekonomik politikalar olduğunu biliyoruz. Bu kriz koşullarında işçileri ve emekçileri koruyacak politikaların geliştirilmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Yaşanan krize karşı emeğin savunmasını örgütlemek için sosyal politika önerilerimizi ilettik” dedi.

ASGARİ ÜCRET

“Çalışma hayatındaki sıkıntı ve problemler hepimizin tüm ortak problemleridir” diyerek sözlerine başlayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay  “Kriz var, fedakarlık yapmanız gerekir’ denirse tavrınız ne olur?” sorusuna “Canımızı mı alacaklar, ne yapacaklar? 1600 liranın ne kadar fedakarlığı olur. İşçinin aldığı ücret ortada. Ne fedakarlığı yapacağız. Yapacak bir şey kalmadı. İmkanı olanlar yapsın” 

Toplantı sonrası yapılan açıklamalar şu şekilde;

  • Artan enflasyon nedeniyle eriyen ücretlerin iyileştirilmesi, asgari ücrette yıl sonu beklenmeden bir iyileştirmeye gidilerek 2019 asgari ücretinin bu rakam üzerinden belirlenmesi
  • Kamuda YHK tarafından 2020’ye kadar belirlenen yüzde 4+4 zammın artan enflasyon gözönüne alınarak iyileştirilmesi, özgür toplu sözleşme hakkının tanınması, belediyelerde ve özel idarelerde ek tediyelerin ödenmesi ve taşeron işçilerin yaşadığı adaletsizliklerin giderilmesi
  • Krizi fırsata çevirmeye yönelik toplu işten çıkarmaların engellenmesi
  • Emeğin haklarını koruyabilmesi için sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılması
  • İşsizlik sigortası fonunun amaçdışı kullanımının son bulması. Fondan amacına uygun olarak işsizlerin yararlanma koşullarının kolaylaştırılması, yararlanma süresinin uzatılması ve miktarın artırılması
  • İstanbul yeni havalimanında çalışan inşaat işçilerinin gayri insani koşullarının düzeltilmesi, tutuklu işçilerin ve sendikacıların serbest bırakılması.
  • Ekonomik Sosyal Konsey, Üçlü Danışma Kurulu gibi çok taraflı yapıların toplanması" yer aldı.

ASGARİ ÜCRET VE TAŞERON HABERLERİNDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara