Taşeron Maaşları ve KİT'ler İçin Son Dakika Gelişmesi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 'dan taşeron işçiler ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Arslan yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz." dedi. Detaylar haberimizde.

Taşeron Maaşları ve KİT'ler İçin Son Dakika Gelişmesi

Hak-İş' ten bir yazılı açıklama yapıldı.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 'ın imzası ile yapılan son dakika açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışmakta olan kamu işçileri ile taşeron işçiler ve KİT taşeronlarına ve diğer işçilerin maaşlarına zam yapılması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a mektup gönderildi ve talep iletildi.

Erdoğan 'a gönderilen mektupta 696 sayılı KHK ile kamuya geçen taşeron işçilerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Kadroya geçen çalışanların ücretleri ve sosyal hakları, 696 sayılı KHK gereğince geçiş tarihinden önce Yüksek Hakem Kurulunca bağıtlanan ve yürürlük süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, altışar aylık dönemler halinde yüzde 4 olarak belirlenmiştir. Bu ücret zamları ve sosyal haklar, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016'daki enflasyon verilerine göre belirlenmiş olup, 2018 yılı enflasyonunun yüzde 20,30 olması nedeniyle tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğine inanıyoruz."

SATIN ALMA GÜCÜ CİDDİ ORANDA AZALDI

Yükselen enflasyon ile birlikte tüm çalışanların satın alma gücünün iyice düştüğünü söyleyen Arslan, açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz."

ÜCRET ARTIŞI

İlave ücret artışı konusunda çalışanların çok büyük talep ve beklentilerinin olduğunu mektubunda belirten Arslan , açıklamasını şu şekilde devam ettirdi : 

"Üyelerimiz, bu talep ve beklentilerini doğrudan sendikalarımıza ve Konfederasyonumuza iletmektedirler. Üyelerimiz bu taleplerini dilekçe göndermek şeklinde demokratik yöntemlerle ortaya koymaktadırlar. Mahalli seçimler sürecinde olduğumuzun altını çizerek, emekçi kardeşlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle, artan enflasyon karşısında eriyen ücretlerimizde ve sosyal haklarımızda en az enflasyon oranında artış yapılmasını yüksek müsaadelerinize arz ediyoruz."

Söz konusu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ile Lütfi Elvan'a yollandı.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN