Taşeron-EYT ve İlave Tediye Hakkında Açıklama

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş sorunları, kadro alamayan taşeron işçiler, ilave tediye ödemesi alamayan belediye işçileri ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili canlı yayında önemli açıklamalar. İşte geçtiğimiz gün gelen açıklama.

Taşeron-EYT ve İlave Tediye Hakkında Açıklama

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan taşeron, EYT, Kİt ve kıdem tazminatı açıklaması.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ,İlker Karagöz ile Çalar Saat  adlı televizyon programına konuk oldu. Atalay burada emeklilikte yaşa takılanlar , kamu iktisadi teşebbüslerinde kadro alamayan taşerona, taşeron işçilerin maaş sorununa, tediye ödemelerine ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesi ile kıdem tazminatı konusuna değindi.

Ergün Atalay yaptığı açıklamada,  1 Mayıs İşçi Bayramı 'mında sokaklarda olacaklarını söyledi. 

1 mayıs günü tüm sorunları gündeme getirmeye devam edeceklerini söyleyen Atalay, kıdem tazminatını, emeklilikte yaşa takılanları, Taşerondan kadroya geçemeyen işçileri, KİT'lerde kadro bekleyenleri, Taşerondan kadroya geçip YHK kararı ile yüzde 4+4 zammı, Taşeron şirketlerden kadroya geçip enflasyon farkı alamayan işçileri, belediye şirketlerine geçen işçilerin 52 günlük ilave tediye almasını, belediye şirket işçiliğinin kadro olmadığı şirket işçiliği yerine kadrolu belediye işçiliğini, İş güvenliği ve Çocuk işçiliğinin önlenmesi meselelerini meydanlardan duyuracaklarını söyledi. 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Seçim öncesi partilerin seçim vaadi arasında yer alan EYT meselesi için CHP ve İYİ Parti TBMM 'ye kanun teklifi getirdi ama kanun teklifi çoğunluk oyunu alamadığı için geçemedi. EYT 'ler düzenleme bekliyor.

TEDİYE

Kamu işçilerinin faydalandığı ilave tediye ödemesinin ikinci taksit ödemesi 31 Mayıs 2019 günü hesaplara yatacak. Ancak belediyelerde çalışan işçiler bu ödemelerden faydalanamıyor. Belediye işçileri tediye ödemesinden faydalanmak istiyor.

KADRO ALAMAYAN TAŞERON

Kadro alamayan taşeron işçiler , söz verildiği gibi kadronun gelmesini istiyor.

MAAŞLAR

Taşeron işçi iken kadroya alınan , ancak maaşlarında bir düzenleme yapılmayan işçiler , bu konuda düzenleme bekliyor. 

EYT-TAŞERON-TEDİYE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN