Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye Tarımda Kendi Kendine Yetiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal destek ödemelerine dair beklenen açıklamaların bugün geleceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Türkiye Tarımda Kendi Kendine Yetiyor

Kayseri'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, destek ödemelerine bugün başlanacağını, çiftçilere 2 milyar 674 milyon lira destek ödemesinin yapılacağını söyledi. Mazot ve gübre desteğinin 2 milyar 334 milyon 27 bin 194 lira olacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı, "Merakla beklenen destekleri bugün açıklıyoruz, ödemelere bugün başlıyoruz. Toplam 2 milyar 674 milyon lira ödenecek. Mazot, gübre desteği 2 milyar 334 milyon 27 bin 194 lira, hububat desteği 138 milyon lira, süt desteği 184 milyon lira, kırsal kalkınma desteği 5,2 milyon lira, lisanslı depoculuk desteği de 12 milyon lira olmak üzere tek seferde ödenecekleri 21 Şubat saat 18.00'den sonra ödemeye başlıyoruz." diye konuştu. Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke olduğunu söyledi.

Kamudaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA