Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 40 Bin Ton Patates, 10 Bin Ton Kuru Soğan Dağıtımı Yaptık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, patates ve kuru soğan çiftçisinden TMO aracılığıyla alınan ürünlerin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımına yönelik başlatılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 40 Bin Ton Patates, 10 Bin Ton Kuru Soğan Dağıtımı Yaptık

'Belediyelerde Gıda Bankacılığı Çalıştayı'na Video konferans yöntemiyle katılan Bakan Pakdemirli, burada kuru soğan ve patates dağıtımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın talimatının ardından TMO aracılığıyla çiftçilerden alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan patates ve kuru soğanların miktarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı, "Yeni hasat dönemi öncesi üreticilerimizin ellerindeki ürünlerin israfını önledik ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Bu uygulama aslında güzel bir gıda bankacılığı örneğidir. Bugüne kadar 81 ilimizde, toplam 40 bin ton patates ve 10 bin ton kuru soğanın dağıtımını gerçekleştirdik. Böylece, üreticimizin depolarındaki ürünlerin israf olmasını önleyerek gelecek sezonda üretim yapma isteğini de güçlendirdik" ifadelerini kullandı.