Tarım Kredi’de Fiyatlar Havada Uçtu

Tarım kredi’de fiyatlar havada uçtu. İktidar kanadının sıklıkla eleştirdiği Tarım Kredi Kooperatifinde geçen yıl 12 tane kalem 134.30 TL fiyata alınabiliyordu. Şimdi ise bu fiyat 487.50 Türk Lirası oldu. TUİK verilerinde enflasyon 84 olarak belirtildi. Buna rağmen tarım kredi kooperatiflerinde ise bu rakam 263 olarak görünüyor. CHP’li Burhanettin Bulut Fiyat Değişimlerini İnceledi

Tarım Kredi’de Fiyatlar Havada Uçtu

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberinde yer alan detaylara göre, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, hükümetin ucuz satış nedeniyle sıklıkla eleştirdiği, ucuz satış yapıldığını iddia ettiği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünlerin bir yıllık fiyat değişimlerini inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun incelemelerinde belirttiği enflasyon oranı % 84,39 fakat buna karşın Kooperatiflerde bir yıl içinde oluşan fark 263. Burhanettin Bulut,  iğneden ipliğe kadar, artışların temel gıda maddelerine yansımalarını ifade etti. 


CHP’li Bulut açıklasında ise; “5 bin 500 TL olan asgari ücret fahiş zamlar karşısında eridi. Vatandaşın alım gücü kalmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘fiyatlar gayet uygun’ dediği kooperatif mağazalarında geçen yıl 134.30 TL’ye alınabilen 12 kalem ürün bu yıl 487.50 TL’ye yükseldi. TÜİK’in rakamlarına göre enflasyon yüzde 84.39 ama kooperatif marketlerde bir yıl içerisinde oluşan fark yüzde 263. Zam gelmeyen tek ürün var o da 25 kuruşluk market poşeti” diye ifadelerde bulundu.


Enflasyonun nedeninin kötü ekonomi yönetiminden kaynaklandığını belirten Bulut; “Faiz sebep, enflasyon sonuç safsatası ve ‘düşük TL yüksek kur’ politikası ürünlerin üretim maliyetlerini artırdı. Kirasını, faturalarını ödemekte zorlanan, ay sonunu getiremeyen vatandaş temel gıda ürünlerini bile alamıyor. Marketlerdeki fahiş fiyatların sorumlusu AKP, cambaza bak misali, zincir marketleri hedef göstererek, günah keçisi ilan ederek sorumluluktan kaçıyor.” diye beyanda bulundu.