Tarım Bakanlığından Bomba Haber: IPARD III Programında Destekler Yükseliyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılı IPARD III programının finansman kaynağının artırıldığını müjdeledi. Mart ayında üç farklı tarafta destek ödemesinin hesaplarına yatırılmasının ardından, çiftçilerin merakla beklediği dördüncü tarımsal destek ödemesinin zamanı da belirlenmeye başlandı.

Tarım Bakanlığından Bomba Haber: IPARD III Programında Destekler Yükseliyor!

IPARD III Programı: Yeni Yatırımlar ve İstihdam Olanakları

IPARD III programı kapsamında Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler sonucunda finansman kaynağı 555 milyon eurodan 785 milyon euroya çıkarıldı. Bakan Yumaklı, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “IPARD III Programı’nın sadece 2024 yılında kırsal alanlarda toplam 450 milyon avro tutarında yatırım gerçekleştirilmesini ve ülkemiz ekonomisine 20 bin yeni istihdam alanı kazandırılmasını hedefliyoruz.”

Kırsal Kalkınma ve Desteklerin Detayları

Yeni programa dahil edilen sektörler ve destek alanları ile kırsal kalkınmaya devam edilecek. IPARD III programı çerçevesinde çiftçilere sağlanacak desteklerin ayrıntıları ve ödeme tarihleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cuma günleri duyurulmaya devam ediyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte sağlanacak olan tarımsal desteklerle ilgili detaylar yakından takip ediliyor