Tarihin Rekoru Geldi: Döviz Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Son Durum (Dolar TL'de Son Durum)

Son dakika haberi: Döviz kuru ile altın fiyatlarında yükseliş bugün de devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar ile gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı. İşte piyasalarda son durum.

Tarihin Rekoru Geldi: Döviz Kuru ve Gram Altın Fiyatlarında Son Durum (Dolar TL'de Son Durum)

Son dakika : Dolar ve gram altın fırladı.

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar ve euro kuru ile gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Önceki gün 5.15 TL ile en yüksek seviyesine çıkan dolar kuru bugünde yükselişle güne başladı. Gram altında da yükseliş devam ediyor. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda döviz kuru ile altın fiyatlarında son duruma, güncel rakamlara yer verdik.

DOLAR/TL NE KADAR?

Sabah saatlerinde 8.18 TL seviyesinde olan dolar kurunda yükseliş hızlandı ve kısa süre içinde dolar 8.23 TL seviyesine kadar geldi. İşte dolar kurunda bugün yaşanan değişimin grafiği:

EURO KURU

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru da rekor kırdı. Alınan son dakika bilgilerine göre Euro 9,69 TL seviyesine kadar tırmandı. İşte piyasalarda son duruma göre güncel Euro kuru grafiği:

GRAM ALTINDA REKOR GELDİ

Döviz kurunda yaşanan yükselme ile birlikte gram altında da yükseliş başladı. Önceki gün 498 TL seviyesinde olan gram altın, bugün 6 TL birden yükseldi ve yükseliş devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 504 TL seviyesine kadar geldi. 

Kaynak: Altin .in

Altının ons fiyatı ise 1905 dolar seviyesinde.

Oanda Corp kıdemli piyasa analisti Edward Moya bir son dakika değerlendirmesinde bulundu ve “Seçim gününe kadar Senato’da kimin çoğunlukta olacağının tam olarak belli olmaması 2021 yılında mali teşvik paketinin ne kadar büyük olacağına dair belirsizlikleri artırıyor. Avrupa’da artan virüs vakaları da merkez bankaları ve hükümetler üzerindeki baskıyı yoğunlaştırıyor.”  ifadelerini kullanıp bunların altını çekici kılan kısa vadeli riskler olduğunu söyledi.

Moya paylaştığı şirket notunda ise altın fiyatları ile ilgili, “Altın yeni bir mali teşvik paketinden kesinlikle faydalanacaktır fakat önümüzdeki haftalarda güvenli liman yatırımcılarını da çekmek zorunda.” değerlendirmesini yaptı.