Tarih Verdi:Dolar 18 TL Olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru için yeni bir tahminde bulundu.: İslam Memiş, yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurunun 18 lira olmasını beklediği tarihi paylaştı.

Tarih Verdi:Dolar 18 TL Olacak!

Ünlü yatırım uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde altın ve döviz kuru tahminleriyle adından söz ettirdi. Son günlerde doların sabit kuruna ilişkin açıklama yapan Memiş, dolar üzerindeki baskının arttığını ve yükselişin kontrol altına alındığını öne sürdü.

DÖVİZDE YENİ HAREKETLENMELER
Hükümet son zamanlarda yeni hareketler uygulamaya başladı. Yabancılara konaklama satışına ilişkin yeni düzenlemelerle birlikte turizm ve sanayi sektörlerinin döviz kazançlarının büyük bir kısmını Merkez Bankası'na verme zorunluluğu ve nihayetinde yurt dışına giden vatandaşlarımızın ülkemize para getirmesine yönelik tedbirler. YUVAM hesabı, ülkeye döviz girişi devam ediyor.


BASKI VAR
Doların yükselmesini engellemek için baskı olduğunu söyleyen Memiş, bu baskı kırıldıktan sonra  kısa vadede dolar kurunu sürdürmenin zor olduğunu söyledi. Dolar kurunun bir baskı kırılmasıyla yeniden rekor seviyelere çıkabileceğini iddia ederken, tarih veren İslam Memiş,  dolar kurunun 18 liraya ulaşabileceğini söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.


Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında dolar kurunda büyük dalgalanmalar ve buna paralel olarak altın fiyatlarında  yükseliş beklediğini söyledi. Dolar kurunun 14.79'da sabitlenmediğini söyleyen Memiş, Mayıs ayında yukarı yönlü bir hareket olabileceğini söyledi. Temmuz ayında en çok ilgiyi gören Memiş, 2022 yılının Temmuz ayında dolar kurunun geçen yılın rekor seviyesine ulaşmasını beklediğini söyledi. Geçen yıl 18 lirayı bulan dolar kuru, döviz korumalı mevduat hesabına geçildiğinde sert bir düşüş yaşadı. ve 13 liraya kadar. Ardından savaş çıkınca dolar tekrar yükselmeye başladı ve mevcut 14.66 seviyesine ulaştı.


Memiş, uluslararası piyasalarda doların değer kazanmaya devam ettiğini ve doların iç piyasada değer kaybettiğini göz önünde bulundurarak, IMF'nin karamsar raporunun piyasalarda etkisini göstermeye başladığını söyledi. Dolar endeksinin 101'i kırarak 5 yılın zirvesini gördüğünü söyleyen Memiş, endeksin 95'e düşeceğini ve doların TL karşısında Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında  değer kazanmaya devam edeceğini söyledi.Temmuz ayında 18 liraya kadar çıkabileceğni söyledi.


Bültende yer alan bilgiler Kamubulteni.com web sitesinden alınan yatırım tavsiyesi değildir. Bunlar yazarın görüşleridir.