Tapusu olanlara maaş yolu göründü! Devlet her ay maaş gibi para ödeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, atıl tarım arazilerinin kullanılması için yeni uygulamanın başlatıldığını duyurdu. Uzun süredir tarım yapılmayan miras kalan tarla, arazi ve bağların dijital kiralama süreciyle kiralanacağı açıklandı.

Tapusu olanlara maaş yolu göründü! Devlet her ay maaş gibi para ödeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı başvurular doğrultusunda milyonlarca hak sahibine düzenli nakit ödeme yapılacak. Bakanlık bu sayede ülkedeki milyonlarca hektar arazinin işlenmeden kalmasının önlenmesini ve tarım potansiyelinin daha fazla verimli kullanılmasını hedeflemekte.

5 Nisan 2023'ten itibaren yürürlüğe giren yeni sistem kapsamında iki yıl veya daha uzun süredir inşaat yapılmayan ve kullanılmayan alanlar kiralanacak.

Maaş bağlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, atıl tarım arazilerinin kullanılması

Ebubekir Gizligider, konuya ilişkin açıklamasında "Anne ve babadan miras kalan tarlalar, arsalar ve bağlar var ama miras kanunları nedeniyle bunlarla hiçbir şey yapamıyoruz. Başlangıçta bu araziyi dijital kiralama yöntemiyle en yakın olan yerleşim yerinden başlayarak kiralamayı planlıyoruz." dedi.

Kiralama işlemleri dijital platform üzerinden gerçekleştirilir. İlk adımda tarla, bağ ve bahçeler en yakın yerleşim yeri üzerinden başlanarak ayrı ayrı belirlenir. Bu, az kullanılan arazi sorununu çözer ve arazi sahiplerine ek bir gelir kaynağı sağlar.

Para banka hesabınıza yatırılacak!

Her hane, dijital kiralama yöntemini kullanarak tarla, bağ ve bahçeleri ekim için kiralayıp üretime kazandırabiliyor. Elde edilen gelir ilgili kişi veya kişinin banka hesabına aktarılacaktır. Bu kapsamda bireyler ek gelir elde edebilirler.

Tarlalar, bağlar ve bahçeler dijital kiralama süreciyle hanelere kiralanarak üretime geçilecek.