Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Nedir? Nasıl Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası hakkında önemli açıklamada bulundu ve 2022 yılını işaret etti. Peki tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir? Nasıl olacak? İşte detaylar.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Nedir? Nasıl Olacak?

Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan , kabine toplantısı sonrası bir açıklamada bulundu. Kabinede alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , çalışanların emeklilikte daha rahat etmesi için tamamlayıcı emeklilik sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Tamamlayıcı emeklilik sigortaısnın geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan , bunun için 2022 yılını işaret etti. 

Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası daha önce de gündeme gelmiş ; “kıdem tazminatı fonu” kurulması yönündeki tartışmalarda bu konu çokça konuşulmuştu.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile ilave emeklilik desteği alınabilmesini sağlayacağız. Çalışanlarımız emeklilikte daha rahat edecek. Bunun için de devlet elini taşın altına koyacak. Türkiye'nin istihdam kalkanını sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Tamamlayıcı emeklilik sistemini de 2022'de yürürlüğe sokacağız”

25 YAŞ ALTI VE 50 YAŞ ÜSTÜNE İŞ

Erdoğan açıklamasının devamında 25 yaş altı ile 50 yaş üstündeki vatandaşlara iş imkanı sağlanacağını söyledi. 

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ NEDİR?

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili “Ekonominin uluslararası sermaye hareketlerindeki oynaklığa dayalı kırılganlığını azaltacak, reel sektörü TL cinsinden ucuz ve uzun vadeli kaynak sağlayacak bir Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) sosyal tarafların mutabakatı ile kurulacak ve sermaye piyasalarını derinleştirecek kapsamlı bir reform paketi devreye sokulacak” deniyor.

Bireysel emeklilik sisteminde olduğu gibi emekli olunduğunda ek gelir oluşturulacak.

Peki siz Tamamlayıcı emeklilik sigortası hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından görüşlerinizi ve merak ettiklerinizi yazabilirsiniz.