Talep Yağdı İkinci El Otomobil Fiyatları Patladı

İkinci el araç piyasalarında yaşanan hareketlik fiyatları yüzde 35’e kadar artırdı. Araç tedariki yapamadıklarını açıklayan oto galericiler “Bizlerde öngörü kalmadı. Piyasa kilitlenmiş durumda” dedi.

Talep Yağdı İkinci El Otomobil Fiyatları Patladı

İkinci el otomobillerde yaşanan talep artışı fiyatları tetiklerken, oto galericiler son bir ayda ikinci el otomobillerde fiyatların yaklaşık yüzde 35 arttığını ifade etti. Toplu araç aldıkları yerlerden yaptıkları araç tedarikinde problem yaşadıklarını belirten oto galericiler, piyasasın kilitlenmiş durumda olduğunu belirtti.

Araç Tedariki Yapılamıyor

İkinci el araç piyasasında yükselişi sürdüğünü belirten galerici Gökhan Ardeşen, “Bu yükseliş yılbaşından 15 gün önce başladı. Suni bir yükseliş sanıyorduk biz bu yükselişi fakat bu yükseliş gün geçtikçe devam ediyor. Araba almak çok zorlaştı. Bununla beraber talep de devam ediyor. Toplu araç aldığımız yerlerden araç tedariki yapamıyoruz. Matrah düzenlemesi ile birlikte fiyatların düşeceği düşünüldü fakat sıfır araç olmadığı için bu ikinci ele olumsuz dönüş sağladı. Bu da araç fiyatlarının yükselmesine neden oldu” dedi.

“Öngörümüz Kalmadı”

Yılbaşından önce başlayan fiyat artışının bu zamana kadar yüzde 35'e ulaştığını aktaran Ardeşen, “Bizlerde öngörü kalmadı. Bu araç bu para etmez diyoruz. Araç satılıyor ya da biz o fiyata alınmaz denilen aracı alıyoruz. Alıyoruz satıyoruz ne yapıyoruz bilmiyoruz. Piyasa kitlenmiş bir durumda” şeklinde konuştu.

(İHA)

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /