Şubat Enflasyonu Öncesi İlk Açıklama: Açlık Sınırı Açıklandı

Son dakika haberi: Türk İş Konfederasyonu, Şubat ayı açlık sınırını açıkladı. Enflasyon açıklaması öncesi verilen rakamlarda açlık sınırı 2023 TL olarak açıklandı.

Şubat Enflasyonu Öncesi İlk Açıklama: Açlık Sınırı Açıklandı

Son dakika haberi: Açlık sınırı açıklandı.

Türk İş 'ten yapılan son dakika açıklamasında Şubat 2019 açlık sınırına yer verildi. buna göre açlık sınırı Şubat ayında 2023 TL oldu.

İşte Türk İş 'ten yapılan açıklama:

GIDA FİYATLARI DÜŞMÜYOR!

MUTFAK ENFLASYONU AYLIK YÜZDE 1,00 ve ONİKİ AYLIK YÜZDE 23,97 ORANINDA  

 DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.029 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.609 TL

 BEKÂR BİR ÇALIŞANIN YAŞAM MALİYETİ TUTARI AYLIK NET 2.478 TL

Ücretli çalışanlar ile dar ve sabit gelirli kesimlerin aylık harcamaları içinde önemli ağırlığı olan gıdadaki fiyat artışları satın alma gücünü olumsuz etkiliyor. Özellikle sebzede görülen fiyat artışları “tanzim satışları” ile dengelenmek istenmesine rağmen kalıcı duruma henüz gelmedi.  Çoğu markette sürdürülen “enflasyonla topyekûn mücadele” kampanyasının olumlu etkisi ise başlangıçtaki olumlu etkisini yitirmeye başladı.  

Son bir ayda mutfak harcaması 20 TL artış gösterirken, yılın ilk iki ayı itibariyle mutfağa gelen ek gıda harcaması tutarı 88 TL oldu. Geçen yılın aynı ayına göre artış 392 TL’ye ulaştı. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için dört kişilik bir ailenin yapması gereken toplam harcama tutarı son bir ayda 66 TL artarken geçen yıla göre ek harcama gereği 1.278 TL oldu. 

ENFLASYON HAFTAYA AÇIKLANACAK

Şubat ayı enflasyonu önümüzdeki hafta açıklanacak. Açıkalma geldiğinde kamubulteni.com'da olacak.

Kamubulteni.com  | Ankara