ŞUBAT AÇLIK VE YOKSULLUK SINIIRI AÇIKLANDI: TABLO İÇLER ACISI

Türk iş tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, açlık sınırı 9 Bin 475 oldu bu verilere göre açlık sınırı asgari ücreti geçti.

ŞUBAT AÇLIK VE YOKSULLUK SINIIRI AÇIKLANDI: TABLO İÇLER ACISI

Türk İş Konfederasyonu tarafından açıklanan ve güncel verilere göre yapılan araştırmada, açlık sınırı Şubatta 9 bin 425 TL’ye, yoksulluk sınırı 30 bin 700 TL’ye yükseldiği belirtildi.

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2023 Şubat ayı sonucuna göre açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı esas alındı. Ortaya çıkan rakam 9 bin 425,15 TL.

Yoksulluk sınırı ise bilindiği üzere gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olarak hesaplanıyor. Verilere göre yoksulluk sınırı ise 30 bin 700,83 TL'ye yükseldi.

Açlık sınırı geçtiğimiz ay 8 bin 864 TL ide ve asgari ücret olan 8 bin 500 TL’yi geride bırakmıştı. Şubat ayı enflasyon rakamları ise  asgari ücret ve açlık sınırı arasında uçurumu giderek açıyor.