Spor Salonları, Halı Sahalar, Hamam ve Saunalar için 1 Haziran Sonrası Bekleniyor

Kademeli normalleşmenin ikinci aşamasının başlayacağı 1 Haziran'dan sonra kısıtlamaların daha da gevşetilmesi beklenirken, uzun süredir kapalı durumdaki spor salonları, halı sahalar, hamam ve saunalar gibi iş yerlerinin de ilgili tarihten sonra gerekli tedbirlere uyarak hizmet vermesi bekleniyor. 

Spor Salonları, Halı Sahalar, Hamam ve Saunalar için 1 Haziran Sonrası Bekleniyor

Kademeli normalleşmeye geçişin 3. gününe geçilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından 1 Haziran sonrasına ilişkin de sinyalleri verdi. 

En zorun geride kaldığını, bu süreçte kısıtlamalara uyularak vaka ve vefat sayılarının daha da azaltılması daha sonra da kısıtlamalarda daha rahat günlerin geleceğini belirten Erdoğan, ayrıca kısıtlamalardan zarar gören esnaflara da 3 bin ile 5 bin TL arasında karşılıksız devlet desteği verileceğini de söyledi. 

Ticaret Bakanlığı da kısıtlama nedeniyle 5 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanabilecek iş yerlerinin listesini yayımladı.

1 Haziran'dan sonraki süreçle ilgili son dakika gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.  Son dakika haberlerini ücretsiz olarak cep telefonlarınıza almak için kamu bülteni uygulamalarını indirebilirsiniz.

Bakanlığın açıklaması aşağıdaki gibi oldu:

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı esnafa hibe desteklerine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

1 Milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 Milyar 622 milyon liralık hibe desteği sağlanacağının altını çizen Muş birinci gruptaki esnaflara 5 bin , ikinci gruptaki esnaflara 3 bin hibe desteği verileceğini belirtti. Muş, "1 Milyon 384 Bin'den fazla esnaf ve sanatkarımıza iki ayrı grup halinde 4 Milyar 622 Milyon liralık hibe desteği sağlayacağız. Birinci grup 5 bin, ikinci grup 3 bin hibe desteği alacak. Her daim esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.. Hayırlı olsun.." ifadelerini kullanırken, destek ödemelerinden faydalanabilecek esnafların yer aldığı grupları da paylaştı. Muş'un paylaşımı şu şekilde: