SPK’dan Usulsüz Para Toplama Çalışmalarına İlişkin Uyarı

Sosyal medya, internet ve dijital mecralarda yayınlanan bazı ilanlar ile yüksek kar payı ve getiri Vadi ile para toplanması SPK'nın denetimine takıldı. Sermay'a Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medya ve internet ile dijital platformar aracılığı ile bazı sektör yatırımlarının finansmanına yönelik usulsüz para toplanma faaliyetlerine karşı uyarıda bulundu.

SPK’dan Usulsüz Para Toplama Çalışmalarına İlişkin Uyarı

Ortaklık Ya Da İşletmelere Kar Payı Ya Da Ortaklık Yolu İle Para Toplayanlara Dikkat

SPK tarafından yapılan açıklamada kurul tarafından gerçekleştirilen gözetim çalışmaları sonucunda karşılığında yüksek kar payı vaadi ile gayrimenkul başına olmak üzere sağlık, turizm, enerji ve iletişim gibi sektörlerde gerçekleştirileceği iddia edilen yatırımların finansmanının sağlanması çalışmaları doğrultusunda internet, sosyal medya ve dijital platformlarda çeşitli reklamların ilan edildiği, bu reklamlar ile kurulan ya da kurulacak olan teşebbüs, işletme ya da ortaklıklara kar payı ya da ortaklık yöntemi ile para toplanmaya çalışıldığı tespit edildi.


Sermaye Piyasası Araçlarının Halka Arz Edilebilmesi İçin SPK Onayı Zorunlu

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan habere göre Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince bir şirket kurmak ya da şirketin sermayesini artırmak amacı doğrultusunda veya vaadi ile halka her türlü yöntem ile çağrıda bulunularak para toplanması kesinlikle yasaktır. Sermaye Piyasası kanunu hükümleri gereğince Sermaye Piyasası araçlarının halka arz edilebilmesi amacıyla izahname hazırlanması ile hazırlanan bu izahnamenin kurul tarafından onay verilmesi gerekir.