Sosyal Konut ve İş Yeri Başvurularını Son Gün Yarın

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından başlatılan, sosyal konut ve ilk iş yerim projelerine başvuru için son gün yarın.

Sosyal Konut ve İş Yeri Başvurularını Son Gün Yarın

Sosyal Konut ve İş Yeri Başvurularını Son Gün Yarın

Hükümet tarafından ihtiyaç sahipleri için başlatılan sosyal konut ve ilk iş yerim projelerine başvuru süreci yarın sona eriyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ülke genelinde TOKİ aracılığıyla inşa edilecek sosyal konut projesi ve ilk iş yerin projelerine başvuru için yarın son gün olduğunu duyurdu. 

Hükümet tarafından açıklanan sosyal konut ve ilk iş yerim projelerine başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler. Öte yandan ilk evim arsa projesi başvuruları devam edecek. Kendi evini inşaa etmek isteyen vatandaşlar için başlatılan "İlk Evim Arsa" projesi için başvurular ise 7 Kasım'da sona erecek. Hükümet tarafından açıklanan proje kapsamında 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak sunulacak, Mart 2023'e kadar konut ve arsalar için tüm kuralar etaplar halinde çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.

Talep sayısı 5 milyonu aştı

"İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine şu ana kadar 8 milyona yakın başvuru oldu, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 5 milyona yaklaştı.