Sosyal Denge Tazminatı Ne Demek? Kimlere Verilir? Ne Kadar?

Sosyal denge tazminatı ne demek? Kimler sosyal denge tazminatı alabilir? 2019 yılı için belirlenen sosyal denge tazminatı miktarı ne kadar? İşte detaylar.

Sosyal Denge Tazminatı Ne Demek? Kimlere Verilir? Ne Kadar?

Sosyal denge tazminatı nedir? Kimler alır ve ne kadar?

İstanbul 'da sosyal denge tazminatları kararının ardından Mansur Yavaş 'da verdiği sözü tuttu ve imzayı bugün attı. Sosyal denge tazminatında imzaların atılmasının ardından en çok merak edilen konu, sosyal denge tazminatının ne olduğu, tazminatın kimlere verildiği ve ne kadar ödeme yapılacağı soruları oldu. 

SOSYAL DENGE TAZMİNATI NEDİR?

Kamuda , personellerin maaşları arasında bazı farklar vardır. Bu farklara sosyal denge tazminatı ile müdahale edilir ve gelir farkını dengelemek için düşük maaş alan memurlara sosyal denge tazminatı ödenir. 

SOSYAL DENGE TAZMİNATI HANGİ KAMU PERSONELLERİNE VERİLMEKTEDİR?

Belediyelerde , il özel idarelerinde çalışmakta olan kamu personelleri, sosyal denge tazminatı almaktadır. Öte yandan 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu personeli olarak tanımlanan herkes diğer personeller de bu ödemelerden faydalanmaktadır. Sosyal denge tazminatı ödemesinde sendika şartı da aranmaz. Memur, 4/B, 4/C gibi kamu görevlisi olarak çalışan personeller bu ödemeleri alır.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI NE KADAR? PERSONELLER NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Sosyal denge tazminatı TİS 'e göre belirlenmektedir. Ödemenin yapılacağı dönemde yürürlükte olan toplu sözleşmedeki tavan ücret miktarını geçmemek şartı ile ödenir.

Bu kapsamda 2019 yılında sosyal denge tazminatı bin 240 TL 67 kuruştur. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA