Son İki Hafta Ekonomi Uzmanından Dolar ve Altın Tahmini

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, altın ve doların rekor kıracağı tarihi paylaşıp bir kez daha uyardı ''Son iki haftanız.''

Son İki Hafta Ekonomi Uzmanından Dolar ve Altın Tahmini

Ekonomi ile ilgili kritik tahminlerde bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş dolar, altın ve kripto paralar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Alım işini ihmal eden için son 2 hafta. 600 beğenmediler 800’den aldılar. 880’den beğenmeyenler 1.000’den almak zorunda kalacak. Oynayan kaybedecek, sahip çıkan kazanacak" ifadeleriyle önemli bir iddia ortaya koydu.

Borsa Riskli Bölgede

Bist 100’ün şuan için riskli bölgede olduğunu belirten Memiş, "Borsa İstanbul şu an itibariyle 2 bin 500 puanda ve riskli bölgede olduğunu düşünüyorum. Özellikle aşağı yönle düzeltme bekliyorum. Dolardaki toparlanmayı göz önünde bulundurursak" dedi.

Temmuzda Dolar 20 TL

Daha önceki açıklamalarının birçoğunda dolar kurunda ciddi bir baskılanma olduğunu belirten İslam Memiş, Mayıs ayıyla beraber yukarı yönlü bir trend olabileceğini ifade etti. Memiş, Temmuz ayı içinde beklediği korkunç senaryoyu, "Temmuz ayında, geçen yıl yaşanan zirvenin ardından daha üst seviyede rakamlar beklediğimi söyleyebilirim. 20 lira gibi’’ ifadeleriyle aktardı. Euro hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş; "Euro/TL kuru 15,82 seviyesinde. Euro/Dolar paritesinin düşük bir seviyede olmasına rağmen yine de alınabilecek en uygun para birimleri arasında" ifadelerini kullandı.

Alım Sürecini Nisan Ayında Bitirmek Gerek

Daha önce de altın alımları için Nisan ve Mayıs aylarını işaret eden Memiş, Nisan ayı itibariyle altın alımlarını sonlandırmak gerektiğini, o yüzden alımların bir an önce yapılması gerektiğini açıkladı.

Memiş; "Gram altında önceki videolarımda da söylediğim gibi 920-940 lira aralığını takip ediyorum. Aşağı yönlü baskılanmalar alım fırsatı yaratabilir.

Her zaman ifade ettiğim gibi, alım sürecini nisan ayında bitirmek lazım. Mayıs ayının ortaları gibi, küresel piyasalarda sert bir fiyatlama yaşanabilir. O yüzden bu resesyon riskine kadar, alım pozisyonu bitirilmeli.

Altın fiyatlarının bin lira barajını aşarak, ilk önce bin 100 arından bin 200 ve bin 400 seviyesine kadar yükseliş bekliyorum. Büyük bir ihtimalle temmuz aylarında bin 200 ve devamında bin 450 lira seviyesini görecek’’ dedi.

Bitcoin’de Hedef 52 Bin Dolar

Kripto para piyasasındaki hareketliliğe dikkat çeken Memiş, "Bitcoin’de hedef 52 bin dolar. Bunu önceki videolarımda da söylemiştim. Yukarı yönle hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum. Daha öncede de söylediğim gibi nisan ayı alım için iyi bir fırsat sunuyor. Haziran, temmuz aylarında bir zirve bekliyoruz" dedi.

Nasıl yatırım yapılması konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, "Ben bu fiyatlardan gümüş ya da altın almayı tercih etmem. Euro dolar ya da sterlin dolar paritesiyle ilgilenirim. Diğerleri yüksek. Gümüşün ons fiyatı 25.51 dolar seviyesinde. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Sterlin TL 19.08 lira seviyesinde. Dolar sabit olduğu için diğer para birimlerinde de sabitlik görüyoruz ancak Sterlin TL kurunda biraz daha negatif ayrışma var. Çünkü sterlin dolar paritesi 1.2986. 1.30'un altına sarktı çok iyi alım fırsatları veriyor. Bu bant aralıklarında durmaz yükselecektir" uyarılarını yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /