SON GÜN! Kamu Borcu Yapılandırma Sürecinde Kritik Gün

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun çerçevesindeki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için borçlulara tanınan süre bugün sona eriyor. Yapılandırma taksitleri nereden, nasıl ödenir, Yapılandırma taksiti ödenmezse ne olur?

SON GÜN! Kamu Borcu Yapılandırma Sürecinde Kritik Gün

SON GÜNE GİRİLDİ, TAKSİTLERİ ÖDEMEYEN KANUNDAN FAYDALANAMAYACAK!

Kamu Borcu yapılandırmasından faydalanabilmek için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesi büyük önem arz ediyor. Bir takvim yılında iki taksitten fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda kanun hükümlerinden faydalanmak mümkün değil.  

ANKARA'DA ŞİMDİYE KADAR 550 BİN YAPILANDIRMA BAŞVURUSU ALINDI

Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankara'da düzenlemeden faydalanmak isteyen 550 bin başvuru aldıklarını, şu ana kadar 8 milyar TL'yi aşan tutarın yapılandırıldığını belirtti. 15 Ekim'in yapılandırmadan faydalanan fakat ödeme yapmayan, ödemeyi unutan mükellefler için son fırsat olduğunu vurgulayan Karayılan, "Yapılandırılan borçlar Gelir İdaresi Başkanlığının 'www.gib.gov.tr' adresi üzerinden banka kartı / kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar veya vergi dairesi vezneleri ile tahsile yetkili bankalara naklen veya çekle ödenebilecek." şeklinde konuştu.

Kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili tüm haberler, gündemdeki ekonomi haberleri, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA