Son Dakika:Süt Ürünlerine Bir Zam Daha Geldi!

Süt ve süt ürünlerine üst üste gelen zamlar vatandaşları isyan ettirdi. Gelen son haberlere göre perakende süt ve süt ürünlerine bir zam daha geldi.

Son Dakika:Süt Ürünlerine Bir  Zam  Daha Geldi!

Perakende süt ve süt ürünleri fiyatlarına nisan sonu, mayıs başı itibarıyla bir zam daha geldi. Süt üreticisi litresini 8 liraya mal ettiği bir litre sütü 5,70 TL’den zararına satarken, marketlerdeki bir litre sütün fiyatı 16 liraya çıktı. Bir litre sütü yaklaşık 8 liraya mal edip 5.70 TL’den satan üreticinin zararı her geçen gün büyürken, marketlerde satılan bir litre sütün fiyatı uçuk fiyatlara ulaştı.


Çiğ süt fiyatlarındaki artışı değerlendiren Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal, yılbaşından bu yana sütün piyasa fiyatının ne kadar arttığını ve fiyatın nasıl önemli ölçüde arttığını yazdı. Yem, elektrik, su, gaz ve diğer faturaların fiyatlarındaki artış nedeniyle çiğ sütün artmasının ardından piyasadaki sütün fiyatı da arttı. Üreticiler, süt fiyatlarındaki artışın, sanyicilere  fayda sağladığını ve daha fazla kar elde ettiğini söyledi.


Sanayicilerin çiğ süt fiyatlarındaki artış ile diğer girdi maliyetlerinde yaşanan artışları sebep göstererek zam yapmasının ardından Aralık ayında üst üste 2 kere süt fiyatlarına zam gelmişti. Üreticinin sattığı süt başına zarar ettiğini dile getirdi.Henüz bu zararı karşılamayan üreticiye bir zam da Nisan Nisan ayında geldi. 1 Nisan tarihinden itibaren çiğ süt satış fiyatı 5.70 TL seviyesine kadar çıktı. Bununla paralel olarak süt fiyatlarına market zammı geldi ve litre fiyatı 16 liraya kadar çıktı.


Çiğ süt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı peynir, tereyağı, kaşar peyniri ve diğer süt ürünlerine de zam geleceği söylenildi.