Son Dakika: Yapılandırma Başvuru Tarihleri Açıklandı (Vergi , KYK Kredi , Borçlar , Prim)

Son dakika haberi: Yükseköğrenim kredileri, vergi ve cezalar ile primlere gelecek yapılandırma için başvuru tarihleri açıklandı. Teklif mecliste kanun teklifine eklendi.

Son Dakika: Yapılandırma Başvuru Tarihleri Açıklandı (Vergi , KYK Kredi , Borçlar , Prim)

Yapılandırma için açıklama geldi.

Vergi ve prim ile devlete olan borçların yapılandırması için son dakika açıklaması geldi . TBMM 'den gelen son dakika bilgisine göre İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ettiği, yapılandırma teklifinin bu teklife eklendiğine yer verildi. 

BORCUNU PEŞİN ÖDEYENE İNDİRİM

Kanun teklifine ihdas edilen maddeyle, vergi borçları yapılandırılarak, borçların18 taksitle ödenmesine imkan tanınıyor. Borcunu peşin ödemek isteyenlere de indirim sağlanıyor.

HANGİ CEZALAR

Teklif, vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezalarını kapsıyor.

KYK BORÇLARI

Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da vergi yapılandırması kapsamında olacak.

BAŞVURU TARİHİ

Yapılandırma başvurularının Kasım ayının ilk günlerinde başlaması bekleniyor. Yapılan açıklamada başvuruların yıl sonuna kadar alınacağına yer verildi. 

18 TAKSİT 2 AYDA BİR ÖDEME

Açıklamada borçların 18 aya bölüneceği ve ödemelerin 2 ayda bir alınacağına yer verildi. 

İLK TAKSİT ÖDEMESİ TARİHİ AÇIKLANDI

Yapılandırma sonrası ilk taksit ödemesi Ocak 2021 'de olacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA