Son Dakika: TÜSİAD Başkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması Geldi

TÜSİAD Başkanı Bilecik, iş dünyası için 2019 yılında uygulanacak asgari ücretin 2 bin 20 TL olarak belirlenmesinin olumlu bir gelişme olduğunu açıkladı.

Son Dakika: TÜSİAD Başkanı'ndan Asgari Ücret Açıklaması Geldi

Milyonların nefeslerini tutarak beklediği asgari ücretle ilgili son toplantı dün Hükümet, Türk İş ve TİSK yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıdan oy birliği ile çıkan taraflar 2 bin 20 TL'de karar kıldı. Asgari ücret önümüzdeki yıl brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak uygulanacak. Hükümet adına konuşan Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılında uygulanacak asgari ücretin milletimize hayırlı olmasını dilerken, Türk İş Genel Başkanı ve TİSK'ten de olumlu açıklamalar geldi. Asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer isim ise TÜSİAD Başkanı Bilecik oldu, Bilecik, Asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasının olumlu gelişme olduğunu, iş dünyasının ağustos ayından bu yana yaşadığı olumsuz gelişmeleri önümüzdeki yıl verilecek desteklerle ardında bırakabileceğini söyledi.

TÜSİAD Başkanı Bilecik, "İş dünyası verilen desteklerden memnun, Ağustos itibariyle yaşadıklarımız bertaraf edildi. Reel sektörün finansmana erişim probleminin çözülmesi, banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerekli." dedi.

Kamubulteni.com - Ankara