Son Dakika: Türk Metal ve MESS Toplantı Yaptı İşçilerin Maaş Zammı Açıklanıyor

Metal işvereni ile Türk Metal Sendikası bugün bir kez daha bir araya geldi. Maaş zammı için başlayan toplantı sona eriyor.

Son Dakika: Türk Metal ve MESS Toplantı Yaptı İşçilerin Maaş Zammı Açıklanıyor

Türk Metal ile MESS arasındaki yeni toplantının sonucu bekleniyor.

MEtal sanayicileri ile Türk Metal, maaş zammı konusunda anlaşamadı. MESS 'in teklifi , Türk Metal tarafından kabul edilmeyince işçiler grev kararı almıştı. Daha sonra MESS , teklifini revize etti. Yüzde 10 'luk revize de kabul edilmedi.

MESS 'in yeni teklifi de kabul etmemesi sonrası Metal işverenleri lokavt kararı aldı. Lokavt kararı sonrası bir hamle daha geldi.

METAL İŞVERENLERİNDEN HAMLE

Metal işverenlesi Konfederasyonu MESS , lokavt kararı sonrası dün bir karar aldı ve 27 Ocak 2020 günü bir görüşme talebinde daha bulundu. Türk Metal Sendikası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekildeydi:

"Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), tıkanan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında sendikamız Türk Metal'e yeni bir görüşme talebinde daha bulundu. Bilindiği üzere sendikamız kısa bir süre önce grev kararı almış, işveren sendikası MESS ise lokavt kararı almıştı.

Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında taraflar, 27 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 17.00’da İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde yeniden bir araya gelecekler."

TOPLANTI 17.00 'DA BAŞLADI

Bugün saat 17.00 'da başlayan görüşmede sona gelindi. Toplantıda zam kararı üzerinde anlaşma sağlanıp sağlanmadığı birazdan belli olacak. 

AÇIKLAMA GELDİ

Türk Metal-MESS görüşmesi yarın devam edecek

Birleşik Metal,  5 Şubat'taki grev kararını fabrikalara asarken, bir yandan MESS ile masaya oturan Türk Metal arasında bugünkü görüşme tamamlandı. Pevrul Kavlak "Görüşmelerin yarın 19:30’da devamına karar verilmiştir” dedi.

Peki sizce maaş zam oranı yüzde kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek işçiler bu sayfada toplanıyor:  TIKLA KATIL

Açıklama gelir gelmez bu haberimizde olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN