SON DAKİKA! Taşeronda Maaş Şoku: 4/D Kamu İşçileri İçin 1 Kasım Milat Olmadı

Kadroya geçen işçilerin 1 Kasım sonrası ilk maaşları hesaplara yatmaya başladı. 1 Kasım milat olacak denilmişti ancak işçiler, maaşlarında bir düzenleme olmamasına tepki gösterdi.

SON DAKİKA! Taşeronda Maaş Şoku: 4/D Kamu İşçileri İçin 1 Kasım Milat Olmadı

Kadorya geçen taşeronda milat olmadı.

Kadroya geçen taşeron işçiler için YHK kararı sonrası ilk maaşlar yattı. Ancak yatan maaşlarda bir düzenleme ve değişiklik olmadığı görüldü. 

YHK KARARI 31 EKİM'DE BİTTİ

Kadro öncesi imzalanan YHK toplu iş sözleşmesinin geçerlilik süresi 31 Ekim 2020 tarihinde sona erdi. Söz konusu TİS'e göre kadroya geçen 4/d'l işçiler yüzde 4+4 zam alıyordu. 2 yılda toplamda yüzde 16 maaş zammı alan işçilerin maaşları, maaş zammına gelen orandan fazla olan enflasyona ezildi. Bu durum işçileri mağdur ederken işçiler , maaşlarına seyyanen zam istiyordu. 

YHK kararının sona ermesinin ardından 1 Kasım milat olacak dendi ama Kasım ayı maaşları hesaplara yatmaya başladı ve işçilerin maaşlarında herhangi bir artış olmadı. Maaş hesaplarını kontrol eden işçiler, bu duruma tepki gösterdi. Sizin maaşınızda bir değişiklik oldu mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak mağduriyetinizi dile getirebilirsiniz.

BAKANLIKTAN ÜZEN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün illere gönderilen yazıda 1 Kasım sonrası işçilerin maaşlarına zam ile ilgili bir maddeye yer verildi. İşçilerin 1 Kasım sonrası geçiş hükümlerinin yer aldığı yazıda işçilere verilecek ikramiye, giyim yardımı, ek ödeme, hizmet zammı, ücret zammı, iyileştirmeler ile ilgili tek tek açıklamalarda bulunuldu. İşte o başlıklar:

İşçiler ise sosyal medya platformları üzerinden yaptıkları açıklamalarda "1 kasim da milad olacaktı oldu hemde guzel oldu gerçekten teşekkürler sendikalar size sayenizde 1 kasimda biz işçiler icin milad oldu aldığımız para 2443 tl" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kadroya geçen diğer işçilerin toplu sözleşmeleri için süreç başladı. Görüşmeler sonrası toplu iş sözleşmesi süreci Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN