Son Dakika! SGK, Vergi ve KYK Borcu Olanlara Müjde! Kanun Çıktı

Vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de barındıran İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin ardından oylanarak kabul edildi.

Son Dakika! SGK, Vergi ve KYK Borcu Olanlara Müjde! Kanun Çıktı

KYK borcu olan milyonlarca genç ile, vergi ve SGK borcu olanların merakla beklediği TBMM Genel Kurul görüşmelerinde maddelerin oylanmasının ardından ilgili düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak geçti. 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKAN AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

TBMM'ye sunulan torba kanun içerisinde KYK borcu olan gençleri de ilgilendiren maddeler olduğunu belirten AK Parti'li Özkan,  KYK borçlarında faizlerin silineceğini, anaparanın sabit tutularak yapılandırmaya gidileceğini belirtirken, ilgili düzenlemeden vergi borcu , SGK borcu, idari para cezası gibi cezaları olanların da faydalanabileceğini, düzenlemeyle birlikte vatandaşlara 18 taksit ile yapılandırma imkanı tanınacağı, borçların iki ayda bir ödenebileceğini söylemişti.  

Az Önce Yayımlandı: Adalet Bakanlığı 400 Memur, Gazi Üniversitesi 50 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Özkan, "İşleyen faizler, peşin ödeme durumunda yüzde 90 oranında silinecek. Daha önce yapılandırmaya katılanlar ya da yapılandırması bozulanlar da bu düzenlemeden yararlanabilecek. İlk taksitin ödenmesiyle de tüm adli takipler durmuş olacak" ifadelerini kullanmıştı.

TBMM'DEKİ OYLAMA SONA ERDİ

AYRINTILAR GELİYOR...