Son Dakika: Sert Düşüş Sonrası Altın Tahmini Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında önceki gün yaşanan sert düşüş sonrası kritik bir altın tahmini yayımlandı. Yayımlanan tahminde Euro/Dolar parametresinin etkisine yer verildi.

Son Dakika: Sert Düşüş Sonrası Altın Tahmini Yayımlandı

Altın fiyatlarında düşüş sonrası tahmin yayımlandı.

Önceki gün altın fiyatlarında hızlı bir düşüş başladı. Piyasalardan alınan verilere göre gram altın fiyatı , önceki gün hızlı bir şekilde düştü ve dakikalar içinde 12 TL değer kaybetti. 

Dün sabah saatlerinde 471 TL seviyesinde olan gram altın , yaşanan sert düşüş sonrası 459 TL seviyesine kadar geriledi. 

SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın şu sıralar 458 TL seviyesinde seyrediyor. 

ONS FİYATINDA DÜŞÜŞ

Altının ons fiyatı haftaya yükselişle başlamış ve 1940 dolar seviyelerinden 1980 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Ancak dün ons fiyatında da hızlı düşüş yaşandı ve saatler içinde altının ons fiyatı yeniden 1930 dolar seviyesine geldi.

Alınan son dakika bilgilerine göre ons fiyatı 1928 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

KRİTİK TAHMİN YAYIMLANDI

Yatırımcılar altının fiyatının yukarı yönlü mü yoksa aşağı yönlü mü seyredeceği sorularını araştırırken , altın fiyatlarında ons kaynaklı yaşanan düşüşün ardından kritik bir tahmin yayımlandı. 

BNP Paribas baş ekonomisti William De Vijder yaptığı son dakika açıklamasında , ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıkladığı enflasyon hedefinin piyasalarda tsunamiye yol açabileceğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

"Politika sıklaştırıldığında piyasalarda bir duyarlılık ve oynaklık yaşanacak. Bir takım belirsizlik var. Volatilitenin artması meydana gelecek."

EURO/DOLAR PARAMETRESİ İLİŞKİSİ

Bazı analistler ise altın yatırımcılarının, döviz piyasalarına ve euronun ABD doları karşısında nasıl işlem gördüğüne dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Euro-dolar kurunun 1,20 puanın üzerine çıkması halinde altın fiyatının 2 bin doları aşmasının an meselesi olduğunu söyleyen uzmanlar, uyarılarını yineledi.

Euro/Dolar parametresi şu sıralar 1.18 seviyesinde.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA