Son Dakika: Şeker Fiyatına Yüzde 10 Zam

Temel gıda ürünlerinde fiyat artışları devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre şekere de yüzde 10 zam geleceği bildirlidi.

Son Dakika: Şeker Fiyatına Yüzde 10 Zam

Şeker fiyatlarına yüzde 10 zam.

Gıda fiyatlarına gelen zamma bir yenisi daha eklendi. Gelen son dakika bilgilerine göre şeker fiyatlarına yüzde 10'luk zam geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapılan son dakika açıklamasında bir kilogram şekerin fiyatının KDV oranı hariç olarak 3,93 TL'ye çıkarıldığına yer verildi. 

SON ZAM 2019 SENESİNDE YAPILMIŞTI

Şeker fiyatlarında son fiyat artışı 2019 yılında yapılmıi ve 50 kilogramlık Polipropilen Torbadaki bir kilogram kristal şeker satış fiyatı, KDV hariç 3,57 TL'ye, KDV dahil fiyatı da 3,8556 TL seviyesine kadar yükseltilmişti. Bunun yanı sıra tarımsal kökenli saf etil alkol satış fiyatı da KDV hariç 5,46 TL'ye, KDV dahil 6,44 TL'ye yükseltilmişti.

YENİ ZAM

Şeker fiyatlarında fiyat artışı ile ilgili yapılan açıklamada, kristal şekerin kg satış fiyatı KDV hariç 3,93 TL seviyesine, KDV dahil fiyatının ise 4,2444 TL'ye çıkarıldığına yer verildi. 

Tarımsal kökenli saf etil alkol satış fiyatı da KDV hariç 8 TL, KDV dahil 9,44 TL olarak açıklandı. 

ÖZEL SEKTÖRE DE YANSIMASI BEKLENİYOR

Şimdiye kadar 15 fabrikada şeker pancarından üretim yapılıyor. Türkşeker'in şeker zammı sonrası özel sektör fabrikalarının da şekerde fiyat artışı yapması bekleniyor.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: AĞIR CEZALAR GELECEK

Geçtiğimiz Cuma günü namaz çıkışı açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haksız fiyat artışlarına değindi ve fiyatların bu şekilde yükseltilmesi durumunda ağır cezalar geleceği uyarısında bulundu.