Son Dakika: Memur ve Emeklilere Zam Teklifi Kabul Edildi, Seyyanen Zam İptal!

Son Dakika Haberi: Memur ve emekliye zam teklifi Meclis'ten geçti ancak torbadan seyyanen zam çıkmadı. Bahçeli'nin önerisiyle memur maaşlarına ilave edilen seyyanen artış, kök ücretlere ve emekli maaşlarına yansıtılması isteniyor. Zam paketi onaylandı. Seyyanen zam maddesi çıkarıldı.

Son Dakika: Memur ve Emeklilere Zam Teklifi Kabul Edildi, Seyyanen Zam İptal!

Memur ve Emekliye Zam Teklifi Onaylandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emeklilere ve memurlara yönelik zam talepleri gündemdeki yerini koruyor. Bahçeli, 8 bin 77 TL'lik seyyanen artışın kök ücretlere ve aynı miktarın emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini savunarak, önerisini grup konuşmasında dile getirdi. Bu öneri, Meclis tarafından kabul edildi ve memur ve emekli maaşları için zam paketi onaylandı. Ancak torbada bulunan seyyanen zam maddesi çıkarıldı.

Seyyanen Zam Maddesi Çıkarıldı

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen oylama sonucunda, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 25 zam öngören düzenleme kabul edildi. Ancak torbadan seyyanen zam çıkmadı. Yani, seyyanen zam maddesi, yapılan değişiklikle torbada yer almayacak.

MHP'nin Tavrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisi, TBMM'de yapılan oylamada kabul edildi. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilişkin 18. maddeye ilişkin olarak MHP çekimser kaldı. Bu madde ise değişiklik yapılmadan kabul edildi.

devlet-bahceli2.jpg

Önceki Gelişmeler

Daha önce yapılan oylama sonucunda, memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılması ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılması kararı alınmıştı.

Bahçeli'nin Açıklamaları

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Emeklilere verilen yüzde 25'lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır" şeklinde ifadeler kullanmıştı.