Son Dakika: Maaş Zammı Açıklaması Geldi... İşte 4 Aylık Enflasyon Farkı

Memurlar ile emeklilerin beklediği veriler açıklandı. TÜİK tarafından yapılan son dakika açıklamasında Ekim ayı enflasyon rakamlarına yer verildi. Peki memurlar için enflasyon farkı oluştu mu? 4 aylık enflasyon farkı nedir? İşte detaylar.

Son Dakika: Maaş Zammı Açıklaması Geldi... İşte 4 Aylık Enflasyon Farkı

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar? İşte 4 aylık enflasyon farkı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı beklenen açıklamayı yaptı. Yapılan açıklamada Ekim 2020 enflasyon rakamlarına yer verildi. Tüm memurların gözü enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Açıklama sonrası kamu personelleri, 4 aylık enflasyon verilerine göre maaşlara enflasyon farkı oluşup oluşmadığını, 4 aylık toplam TÜFE'nin kaç olduğunu araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda enflasyon farkında son duruma yer verdik. 

EKİM 2020 ENFLASYONU

TÜİK tarafından az önce açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda, Ekim ayına dair verilerin şu şekilde olduğu görüldü:

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,64, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,74 artış gerçekleşti.

4 AYLIK TÜFE

2020 yılının ikinci altı ayında açıklanan enflasyonlara göre TÜFE'ler şu şekilde:

  • Temmuz: 0,58
  • Ağustos: 0,86
  • Eylül: 0,97
  • Ekim: 2,13

Toplam: 4,54

NE KADAR ZAM ALACAKLAR?

Memurlar, yıl sonuna kadar toplam TÜFE'nin yüzde 4'ü aşması durumunda, aşan miktar kadar maaş zammına ek olarak enflasyon farkı zammı alacak. Açıklanan 4 aylık enflasyon verilerine baktığımızda 0.54'lük enflasyon farkı oluştuğu görüldü. Memurlar yüzde 3'e ek olarak 0.54 zam alacak. Kasım ve Aralık ayı enflasyonları ile bu oranın artması bekleniyor. 

Sizce yüzde 3 TİS zammının üzerine ne kadar zam yapılmalı? Yorum kısmı aşağıda.

MEMUR, EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN