Son Dakika: Halkbank'tan Ucuz Dolar Açıklaması Geldi!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, cuma akşamı banka üzerinden düşük fiyatla döviz işlemleri yapılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Halkbank'tan Ucuz Dolar Açıklaması Geldi!

Hatalı kurların saat 22.01 ile 22.39 aralığında kısa süreli işlem gördüğünü söyleyen Arslan, "Hatalı kurlar saat 22.01 ile 22.39 aralığında kısa süreli olarak işlem görmüş, bazı müşterilerimiz dijital kanallardan yaptıkları döviz alım satımlarını bu hatalı kurlar üzerinden gerçekleştirmiştir. Sorunun tespit edilmesi üzerine, döviz alım satım işlemleri geçici olarak kapatılmış, kısa sürede alınan tedbirlerle sistemde doğru kurların uygulanması sağlanmıştır.

Toplam bin 256 müşterimizin 3,3 milyon dolar, 124 müşterimizin 539 bin avro, 383 müşterimizin ise diğer döviz cinslerinde 689 bin dolara eş tutarda döviz alım-satım işlemi gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Bu işlemlerin dolar cinsinden toplam büyüklüğü 4,6 milyon dolar civarındadır. Toplam işlem adedi ise 2 bin 569 olmuştur.

Bu işlemlerle ilgili olarak, derhal ilgili müşteri hesaplarına bloke konulmuş olup, bu süre içerisinde EFT ve Swift sistemlerinin kapalı olması nedeniyle banka dışına herhangi bir döviz ya da TL kaynak çıkışı olmamıştır. Yapılan detaylı incelemeler sonrasında, hatalı kurlardan yapılan işlemler iptal edilmiştir. Gerçekleştirilen düzeltme çalışmaları sonucunda bankamızın ya da müşterilerimizin herhangi bir kar ya da zararı oluşmamıştır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA