Son Dakika Haberi... Taşeron ve 4/D Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı 2020

Kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçen 4/D'l işçiler için TBMM'de kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada sorunların Aralık ayında mecliste gündeme getirileceği aktarıldı.

Son Dakika Haberi... Taşeron ve 4/D Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı 2020

Taşeron ve kamu işçileri için kritik tarih.

Taşeron işçileri ve 4/D kamu işçilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gelen açıklamada işçiler için kritik bir tarihe değinildi. Taşeron işçilerin kadro sorunu ve kamuya geçen işçilerin maaş sorunları geçtiğimiz hafta komisyonda gündeme gelmiş ve Bakanın notlarında yerini almıştı. Genel Kurul'da gelen açıklamada bütçe görüşmeleri işaret edildi.

KOMİSYONDA GÜNDEME GELDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2021 yılı bütçesi görüşülüyor. Hemen hemen her bakanlığın bütçe görüşmelerinde taşeron işçiler ile kamu işçilerinin sorunları gündeme geldi. Özellikle  geçen hafta Çalışma Bakanlığı 'nın , hem de dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde taşeron sorunu gündeme gelmişti. 

Yapılan açıklamalarda taşeron işçilerin kadro sorunlarının çözüme kavuşturulması  gerektiği ifade edilirken , kadroya geçen 4/D kamu işçilerinin maaş sorunlarının, özlük haklarının da düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. Bakanlar, komisyonda bunları notlarına aldığını ve gerekli açıklamayı yazılı olarak yapacağını söyledi. 

GENEL KURULDA KRİTİK TARİH AÇIKLAMASI

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İbrahim Halil Oral, taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi ve önümüzdeki ay TBMM Genel Kurulu'na gelecek 2021 bütçesinde bu konunun görüşüleceğini, gündeme geleceğini ifade etti.  İbrahim Halil Oral açıklamasında, "Saygıdeğer milletvekilleri, Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki ay, Genel Kurulda bütçe görüşmelerini gerçekleştireceğiz inşallah. Bu vesileyle, taşeronların kadroya geçişlerinde yaşanan bir eşitsizliğin de giderilmesi için adım atılması çağrısında bulunmak istiyorum. Kamu iktisadi teşebbüsleri yani KİT’lerde çalışan ve kadroya geçen pek çok taşeronla aynı işleri yapan emekçiler üç yıldır kadro umuduyla beklemektedirler. Eşit işe eşit ücret, eşit işe eşit itibar şarttır; adalet emekte tecelli etmektedir. Karayollarında, PTT’de ve pek çok kurumda kadro bekleyen taşeronlara bir müjde verelim diyor," dedi.

Açıklamada, komisyondaki 2021 bütçe teklifinin genel kurula gelmesi ile birlikte işçilerin maaş sorunlarının da gündeme geleceği kaydedildi.  Genel Kurul'da bakanlıkların bütçeleri görüşülürken işçilere 2021 yılında verilecek haklar hakkında açıklama geleceği aktarıldı. 2021 bütçesi Genel Kurul'a Aralık ayında gelecek. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taşeron ve 4/D'de yaşadığınız sorunları yazabilirsiniz.

TAŞERON VE 4/D AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN