Son Dakika Haberi: Ripple Davası Sona Erdi: XRP Dava Sonucu Hakkında Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Xrp ile SEC arasında bugün dava gerçekleşti. Dava ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve mahkemeden net bir kararın çıkmadığı belirtildi.

Son Dakika Haberi: Ripple Davası Sona Erdi: XRP Dava Sonucu Hakkında Açıklama Geldi

Ripple davasının sonucu açıklandı: Net bir şey yok.

Uzun süredir yatırımcıların büyük bir merakla beklediği Ripple davası ile ilgili son dakika haberi geldi.  Gelen son dakika bilgilerine göre Ripple ile SEC arasında görülen davada net bir kararın çıkmadığına yer verildi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde dünyanın en popüler kripto para birimlerinden biri olan Ripple'a (XRP) dava açtığını duyurdu. 1.3 milyar dolarlık davanın nedeni, Ripple Labs Inc.'in 2013 yılından bu yana kayıt dışı satış ve kaynak yaratma girişimleri iddiasıydı. deprem etkilerinin oluşmasına yol açmıştı.

DAVA SONRASI DEĞER KAYBETTİ

Geçen senelerde 2 dolar sınırına kadar dayanan XRP , dava süreci ile birlikte düşmeye başladı. Dava günü geldi ve dava görüldü. Ripple CEO'su Brad Garlinghouse'u ilk duruşmada temsil eden avukat Matthew Solomon, çok sayıda görüşmede SEC'in 2019 ve öncesinde menkul kıymetler durumu hakkında borsa veya piyasa aktörlerini uyarmadığını iddia etti.

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ İSTENDİ

SEC tarafından mahkemede yapılan açıklamada, Ripple CEO'su Brad Garlinghouse ve Ripple kurucusu Chris Larsen, XRP'nin bir menkul kıymet olduğunu bilmelerine rağmen kayıt dışı satış yapıyorlardı.

İkili ise mahkemede bir açıklama yaptı ve kendilerine yöneltilen iddiaların geçersiz olduğunu, SEC'in XRP'nin geçmişte bir menkul kıymet olduğuna dair herhangi bir bilgi vermediğini ve davanın düşürülmesi gerektiğini söyledi. 

2019'da SEC, yalnızca XRP'nin değil, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığını inceledi. Komisyon, bunun BTC ve ETH için bir teminat olmadığı sonucuna vararak XRP'yi bir yatırım sözleşmesi olarak görüyor.

Davada net bir karar çıkmadığı belirtildi. 

BU ÖN DURUŞMAYDI

Ön duruşmada taraflar savunmalarını ve iddialarını iletiyor. Bunlar ilettikten sonra mahkeme bir karar verecek. Dava ileri bir tarihte görülecek. Dava tarihi belli olduğunda paylaşacağız.