Son Dakika Haberi: Dolar ve Çeyrek-Gram Altın Fiyatı Çok Sert Düştü

Son dakika haberi: Geçen hafta art arda rekor kıran dolar kuru ile gram altında hızlı şekilde düşüş başladı. Dolar kuru saatler içinde 30 kuruş düşerken gram altında 20 TL'lik düşüş oldu.

Son Dakika Haberi: Dolar ve Çeyrek-Gram Altın Fiyatı Çok Sert Düştü

Son dakika: Gram altın ve dolar kurunda sert düşüş sürüyor.

Hafta sonu yaşanan gelişmelerin ardından piyasalar haftaya hareketli başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kurunda sert düşüş hızlandı. Gram altında da hızlı düşüş devam ediyor. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİ

Cumartesi günü Merkez Bankası'nın başkanı değişti ve Murat Uysal'ın yerine Naci Ağbal atandı. Naci Ağbal bugün ilk açıklamasını yaptı ve şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir. 19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır."

JOE BİDEN SEÇİLDİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimleri Cumartesi günü sonuçlandı ve Joe Biden 290 delege ile seçimlerden galip ayrıldı.

BERAT ALBAYRAK

Dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın İnstagram adresi üzerinden bir açıklama yapıldı ve istifa açıklamasına yer verildi. 

DOLARDA DÜŞÜŞ HIZLANDI

Cuma günü 8.52 TL olan dolar kuru, sabah saatlerinde 8.35 TL'ye gerilemişti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 8,18 TL'ye kadar geriledi.

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Piyasalardan alınan verilere göre sabah saatlerinde 530 TL seviyesinde olan gram altın 514 TL 'ye kadar geriledi.