Son Dakika Haberi: Çeyrek Altın Fiyatı Rekor Kırdı

Son dakika haberi: Gram ile çeyrek altında rekor seviyeler görülmeye devam ediliyor. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın rekor kırdı.

Son Dakika Haberi: Çeyrek Altın Fiyatı Rekor Kırdı

Çeyrek altın fırladı.

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yükseliş yeniden başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram ve çeyrek altında sert yükseliş görüldü. Çeyrek altında rekor seviye geldi. Gram altında da yükseliş devam ediyor. 

BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ETKİSİ

Önceki gün Joe Biden 'in seçim yarışında farkı açması sonrası altının ons fiyatı yükselişe geçti. Dün bu saatlerde 1890 dolar seviyesinde olan ons fiyatı sert yükselişle 1941 dolar seviyesine kadar çıktı. 

BMO Capital Markets türev metal piyasaları müdürü Tai Wong, “Piyasalar Biden’ın başkanlığına ve Senato’da Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu korumasına hazırlanıyor, böylece önümüzdeki iki yıl boyunca etkili politika hamleleri görülmeyebilir. Büyük bir mali teşvik paketinin olmayacağı ihtimali de ABD Hazine tahvillerinde sert bir ralliye neden olurken altını kendi fiyat aralığının tam ortasında konumlandırdı.”

Altın fiyatları Ağustos ayında rekor seviyeye ulaştıktan sonra yatırımcıların daha fazla mali teşvik beklentisi ve kötüleşen salgınla beraber düşmüştü. Moya’ya göreyse altın seçim sonuçları ne olursa olsun destek bulmaya devam edecek.

“Bütün bu seçim tantanası geçtikten sonra altını sevmek zorunda kalacaksınız.” diyen Moya, ekstra mali teşvik paketi ve Fed beklentilerinin bunda etkili olacağını belirterek şöyle devam etti:

“Bir mavi dalga senaryosu görmesek bile Fed faizlere birkaç yıl daha dokunmayacaktır. Yerel hükümetlerin salgında yaşanan artışla beraber daha fazla yardım ihtiyaçları doğrultusunda, Senato da daha fazla mali teşvik paketini geçirmek zorunda kalacaktır. Böylece Trump yönetiminde ticaret için geçecek dört zorlu yıl daha altının güvenli liman alımlarını artıracaktır.”

ÇEYREK ALTIN REKOR KIRDI

Piyasalardan alınan son verilere göre çeyrek altında 862 TL seviyesi görüldü ve rekor kırdı. Gram altında 527 TL seviyesi görüldü. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA